Nieuwe onthullingen voor 'Percy Jackson and the Olympians' op Disney+

KKees van den Berg 29 november 2023 12:47

Rick Riordan, de auteur van de bestseller 'Percy Jackson and the Olympians', deelde de afleveringstitels van de Disney+ adaptatie van zijn eerste boek. De acht afleveringen volgen de eerste acht hoofdstukken van het boek en de reeks begint op 20 december.

Onthulling van de afleveringstitels van 'Percy Jackson and the Olympians'

Schrijver Rick Riordan, bekend van zijn populaire serie boeken 'Percy Jackson and the Olympians', heeft de afleveringstitels voor de Disney+ adaptatie van zijn eerste boek onthuld. De titels van de afleveringen zijn rechtstreeks overgenomen uit de hoofdstukken van het boek, wat aangeeft dat de tv-serie trouw blijft aan het oorspronkelijke materiaal. Riordan, die zelf de eerste twee afleveringen van de acht-delige eerste seizoen schreef, deelde het nieuws op Instagram.

Volgorde van de afleveringen

De titels van de acht afleveringen zijn direct gebaseerd op de eerste acht hoofdstukken van het boek 'Percy Jackson and the Lightning Thief'. De volgorde van de afleveringen is als volgt:

  1. identally Vaporize My Pre-Algebra Teacher
  2. ecome Supreme Lord of the Bathroom
  3. Visit the Garden Gnome Emporium
  4. lunge to My Death
  5. od Buys Us Cheeseburgers
  6. Take a Zebra to Vegas
  7. Find Out the Truth, Sort Of
  8. Prophecy Comes True

De lancering van de langverwachte serie 'Percy Jackson and the Olympians' op Disney+ staat gepland op 20 december. Op deze datum zullen de eerste twee afleveringen beschikbaar zijn voor streaming. Daarna volgt elke week een nieuwe aflevering. De eerste twee afleveringen zijn geschreven door Riordan zelf, samen met Jon Steinberg, en zijn geregisseerd door James Bobin.

Cast van 'Percy Jackson and the Olympians'

Walker Scobell, bekend van zijn rol in 'The Adam Project' naast Ryan Reynolds, zal de hoofdrol van Percy Jackson, de demigod en zoon van Poseidon, op zich nemen. Leah Sava Jeffries zal Athena's dochter Annabeth tot leven brengen en Aryan Simhadri zal Grover, Percy's geheime sater bodyguard, vertolken.

De gaststerren die de Griekse goden zullen spelen, zijn onder andere Toby Stephens als Poseidon, Glynn Turman als Chiron, Lin-Manuel Miranda als Hermes, Jason Mantzoukas als Dionysus, Jay Duplass als Hades, Timothy Omundson als Hephaestus, Adam Copeland als Ares en Lance Reddick als Zeus.

Afbeelding: 'Percy Jackson and the Olympians', TMDB

Meer artikelen