Nieuwe poster en trailer-aankondiging voor Alex Garland's 'Civil War'

KKees van den Berg 8 december 2023 13:44

De nieuwste film van Alex Garland, 'Civil War', heeft een gloednieuwe poster en er is een aankondiging van een aankomende trailer. De film is een mysterieus nieuw project van A24 en de regisseur van Men, met Kirsten Dunst in de hoofdrol.

Cvil War: Een mysterieuze nieuwe film van Alex Garland

Er is nog niet veel bekend over de plot van de film. In het posterbeeld zien we het Vrijheidsbeeld gebarricadeerd door soldaten. Dit kan op veel verschillende dingen wijzen. Zal het een alternatieve geschiedenis zijn? Of speelt het zich af in het 'heden' maar door een vergrootglas? Het is nog veel te vroeg om te zeggen.

Garland's vorige film Men

Garland's laatste film voor A24, Men, bleek een onderwerp van gesprek te zijn voor veel filmfans. Hoewel het aanvoelt als sciencefiction, zat er veel horror in. In de afgelopen tien jaar heeft filmmaker Alex Garland zich gevestigd als een van de meest ambitieuze en inventieve verhalenvertellers in de wereld van de sci-fi-cinema, dankzij projecten als Dredd, Ex Machina, en Annihilation. Elke film verkent een ander hoekje van het genre, wat ze allemaal uniek boeiend maakt in hun respectievelijke domeinen.

A24 heeft de laatste tijd veel samengewerkt met Alex Garland. Civil War is het nieuwste project dat deze samenwerking laat zien. De regisseur heeft echter aangegeven dat hij graag weer een tv-project wil maken. Hij vertelde ComicBook.com dat hij graag een tv-serie zou maken zoals Devs, mogelijk met dezelfde cast, die thema's van 'burgeronrust' aanpakt. Dit tweede serie-idee is volgens Garland meer expliciet politiek.

Afbeelding: 'Civil War', TMDB

Meer artikelen