Nieuwe 'Predator'-film 'Badlands' op komst

KKees van den Berg 12 februari 2024 11:01

Regisseur Dan Trachtenberg, bekend van '10 Cloverfield Lane' en 'Prey', breidt de 'Predator'-franchise verder uit met 'Badlands', een nieuwe standalone film in de reeks. De film is een hoge prioriteit voor 20th Century Studios en de opnames zouden dit jaar nog kunnen beginnen.

Trachtenberg schrijft en regisseert 'Badlands'

Dan Trachtenberg, de regisseur achter succesvolle films als '10 Cloverfield Lane' en 'Prey', wordt aan boord gehaald om 'Badlands' te schrijven en te regisseren. Deze film wordt een nieuwe standalone film in de 'Predator'-franchise. Het is duidelijk dat Trachtenberg een groot respect heeft voor de reeks en van plan is om deze verder uit te bouwen met nieuwe, spannende verhalen.

'Badlands': een hoge prioriteit voor de studio

'Badlands' staat hoog op de prioriteitenlijst van 20th Century Studios. Volgens bronnen zijn Trachtenberg en de studio-executives al bezig met het ontmoeten van talent voor de hoofdrol. Hoewel we nog moeten afwachten wie uiteindelijk deze door fans geliefde franchise zal leiden, is het duidelijk dat de studio en Trachtenberg serieus zijn over het succes van de film.

20th Century Studios zet volledig in op de uitbreiding van het 'Predator'-universum met extra projecten. Er wordt zelfs gesproken over een direct vervolg op 'Prey'. Deze ambitieuze plannen tonen aan hoeveel vertrouwen de studio heeft in het 'Predator'-merk en zijn publiek. We kunnen dus rekenen op meer 'Predator'-actie in de toekomst.

'Prey' valt in de prijzen op de Emmys

'Prey' werd dit jaar in zes Emmy categorieën genomineerd, waaronder 'Uitstekende TV Film'. De film won ook een award tijdens de Creative Arts Emmys aan het begin van het jaar. Dit onderstreept de kwaliteit die de Predator films leveren en waarom fans wereldwijd reikhalzend uitkijken naar 'Badlands'.

Meer artikelen