Nieuwe serie 'Eric' met Benedict Cumberbatch is hti op Netflix

RRoos Verhoeven 1 juni 2024 13:51

Benedict Cumberbatch, bekend van Sherlock, schittert in de nieuwe Netflix-serie Eric, die door critici en publiek wordt geprezen. De serie speelt zich af in het New York van de jaren tachtig en gaat over een poppenspeler wiens leven ineenstort na de verdwijning van zijn zoon.

Lovende reacties op Eric

Benedict Cumberbatch, de ster van series als Sherlock, heeft opnieuw een hit te pakken met zijn nieuwste Netflix-serie Eric. De serie wordt bejubeld door zowel critici als het publiek. Op Rotten Tomatoes krijgt de serie bijvoorbeeld een score van 67% van de critici, terwijl het publiek nog enthousiaster is met een score van maar liefst 92%. Op social media zoals Twitter zijn de reacties lyrisch, met reacties als 'gewoon wauw: aangrijpend, hartverscheurend, tijdig en prachtig'.

Eric speelt zich af in het New York van de jaren tachtig. Het middelpunt van de serie is Vincent Sullivan, gespeeld door Benedict Cumberbatch. Hij is de hoofdpoppenmaker en poppenspeler van de populairste kindershow van Amerika. Zijn leven neemt echter een dramatische wending wanneer zijn jonge zoon Edgar verdwijnt. Deze gebeurtenis zet zijn hele leven op zijn kop en zorgt ervoor dat zijn wereld langzaam maar zeker uiteenvalt.

https://x.com/CineCredible/status/1796433811947081860

Vincents worsteling en obsessie

Na Edgars verdwijning worstelt Vincent met een enorm schuldgevoel en zelfverachting. Hij klampt zich vast aan de tekeningen van Eric, de blauwe monsterpop van zijn zoon. Vincent gelooft dat als hij Eric op televisie kan krijgen, Edgar naar huis zal komen. Deze obsessie drijft hem echter steeds verder weg van zijn familie, zijn collega's op het werk en de rechercheurs die hem proberen te helpen. Eric, een waanidee uit noodzaak, wordt zijn enige bondgenoot in zijn poging om zijn zoon thuis te brengen.

Meer artikelen