Nieuwe serie 'Scott Pilgrim Takes Off' vrijdag te zien op Netflix

RRoos Verhoeven 15 november 2023 16:05

Edgar Wright, de filmmaker achter de cultklassieker Scott Pilgrim vs. the World, is meer dan opgetogen over de animatie spin-off van Netflix: Scott Pilgrim Takes Off. De serie belooft oude favorieten terug te brengen en introduceert een aantal verrassende nieuwe elementen.

De teleurstellende start van Scott Pilgrim

Hoewel Scott Pilgrim vs. the World bij de release in 2010 als een teleurstelling werd beschouwd, heeft de film in de loop der jaren een cultstatus verworven. Ondanks de mindere box office-resultaten en gemixte recensies, bleek de film zijn tijd ver vooruit te zijn. Met zijn unieke mix van genres en het vermogen om absurde striptekeningen tot leven te wekken, heeft de film een steeds grotere cultaanhang verdiend. Bovendien hebben veel van de toen relatief onbekende acteurs, waaronder Michael Cera, Chris Evans, Brie Larson, Kieran Culkin, Aubrey Plaza en Anna Kendrick, sindsdien grote bekendheid verworven.

Bekijk hier de trailer: https://youtu.be/dLvRvqByxUI

De originele cast keert terug

Toen het tijd werd om een stemmencast samen te stellen voor de nieuwe anime-adaptatie 'Scott Pilgrim Takes Off', waren O'Malley en co-creator BenDavid Grabinski bezorgd dat ze de filmacteurs niet terug zouden kunnen krijgen. Ze waren het erover eens dat als ze niet iedereen terug konden krijgen, ze helemaal opnieuw zouden moeten beginnen. Gelukkig hadden ze verschillende dingen in hun voordeel, waaronder het feit dat Edgar Wright als uitvoerend producent betrokken was en dat de cast nog steeds in contact stond met Wright sinds de film was gemaakt.

Nieuw materiaal in de anime-serie

Het is moeilijk om van tevoren iets te melden over Scott Pilgrim Takes Off, aangezien de serie een aantal belangrijke nieuwe elementen bevat die niet in de film of de strips zitten. Een ding is zeker, het belooft een spektakel te zijn voor iedereen die geeft om het bronmateriaal. Wright had veel te zeggen over de teleurstellende ontvangst van de film destijds, maar is nu zeer enthousiast over de nieuwe serie en de terugkeer van de originele cast.

Het lange wachten is bijna voorbij voor fans van Scott Pilgrim. Alle acht afleveringen van Scott Pilgrim Takes Off zullen vanaf 17 november beschikbaar zijn om te streamen op Netflix. Met een mix van bekende gezichten en nieuwe elementen belooft de serie een boeiende nieuwe toevoeging te zijn aan dit geliefde universum.

Afbeelding: 'Scott Pilgrim Takes Off', TMDb

Meer artikelen