Nieuwe Spaanse miniserie 'Cristóbal Balenciag' uitgebracht op Disney+

RRoos Verhoeven 21 januari 2024 12:22

De gloednieuwe Spaanse serie 'Cristóbal Balenciag', een waargebeurd kostuumdrama over de beroemde ontwerper, is nu te bekijken op Disney+. Alberto San Juan vertolkt de hoofdrol in deze zesdelige miniserie.

Cristóbal Balenciag: Het verhaal achter de ontwerper

Cristóbal Balenciag, een nieuwe Spaanse miniserie die vanaf deze week te bekijken is op Disney+, vertelt het waargebeurde verhaal van de gelijknamige ontwerper. In zes afleveringen wordt het leven en werk van de beroemde modeontwerper uitgelicht. De serie belooft een fascinerend inzicht te bieden in het leven van deze iconische figuur, van zijn bescheiden begin in Spanje tot zijn uiteindelijke bekendheid in de wereld van de haute couture.

Eén van de hoogtepunten van Balenciaga's carrière was ongetwijfeld de presentatie van zijn eerste haute couture collectie in Parijs in 1937. Voor deze belangrijke stap in zijn carrière had hij al een succesvolle loopbaan in zijn ateliers in Madrid en San Sebastián, waar hij kleding ontwierp voor de Spaanse elite en aristocratie. Balenciaga stond bekend om zijn obsessie voor controle in alle aspecten van zijn leven, een eigenschap die hem hielp zijn unieke stijl te definiëren en één van de meest invloedrijke ontwerpers van zijn tijd te worden.

Sterke cast in 'Cristóbal Balenciag'

De rol van Balenciaga wordt gespeeld door de bekende Spaanse acteur Alberto San Juan, die eerder te zien was in andere succesvolle producties zoals 'Loco por ella'. De cast van de serie wordt aangevuld met sterke acteurs zoals Gemma Whelan, Belén Cuesta en Adam Quintero, bekend van 'Vampire Academy'. Met zo'n talentvol ensemble belooft de serie een boeiend en meeslepend portret te worden van één van de grootste mode-iconen van de twintigste eeuw.

Nu te zien op Disney+

Voor fans van kostuumdrama's en modegeschiedenis is er goed nieuws: 'Cristóbal Balenciag' is nu te zien op Disney+. Voor een volledig overzicht van alle nieuwe films en series op de streamingdienst, kun je terecht op onze speciale Disney+ pagina. Mis deze kans niet om een uniek inkijkje te krijgen in het leven en de carrière van deze legendarische ontwerper.

Afbeelding: 'Cristóbal Balenciaga', TMDB

Meer artikelen