Nieuwe Spaanse true-crime-miniserie 'El caso Asunta' verovert Netflix

KKees van den Berg 28 april 2024 14:32

De gloednieuwe Spaanse miniserie 'El caso Asunta' is op Netflix gelanceerd en belooft een grote hit te worden. Deze spannende serie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en zal naar verwachting veel kijkers trekken.

Populariteit van Spaanse producties en true-crime

Spanje heeft een sterke reputatie opgebouwd door consequent hits te leveren op Netflix. De films en series uit dit zonnige land zijn bijna altijd een schot in de roos bij de abonnees. Daarnaast zijn waargebeurde verhalen een populair genre op de streamingdienst. De Spaanse miniserie 'El caso Asunta' die een waargebeurde vermissingszaak behandelt, heeft dan ook alles in zich om een grote hit te worden.

Het schokkende verhaal achter 'El caso Asunta'

De serie 'El caso Asunta' begint in september 2013, wanneer Rosario Porto en Alfonso Basterra de verdwijning van hun dochter Asunta rapporteren. Haar lichaam wordt later gevonden naast een weg bij Santiago de Compostela. Het daaropvolgende politieonderzoek brengt bewijs aan het licht dat Rosario en Alfonso als verdachten aanwijst, wat het hele land schokt. De vraag wat twee ouders ertoe kan brengen het leven van hun dochter te beëindigen, vormt de kern van de serie.

Hoewel de moord op Asunta een waargebeurd feit is, is het belangrijk te benadrukken dat de serie 'El caso Asunta' fictief is. De serie vertelt het verhaal vanuit een fictief standpunt en kan daarom afwijken van de feitelijke gebeurtenissen. De serie probeert echter wel een beeld te schetsen van wat er mogelijk onder het perfecte familieplaatje van de familie Porto-Basterra verborgen lag.

Afbeelding: 'The Asunta Case', TMDB

Meer artikelen