Nieuwe Superman film de oorzaak van annulering van Superman & Lois

RRoos Verhoeven 20 februari 2024 18:12

Ondanks zijn kracht en snelheid kan Superman niet concurreren met... zichzelf. Volgens The CW's entertainmentpresident, Brad Schwartz, heeft de aankomende 'Superman: Legacy'-film geleid tot de annulering van de serie 'Superman & Lois'.

Superman: Legacy leidt tot annulering serie

Superman, sneller dan een kogel en krachtiger dan een locomotief, kan met één ding simpelweg niet concurreren... zichzelf. Dat is wat Brad Schwartz, de president van entertainment bij The CW, deze week naar voren bracht toen hij licht wierp op wat uiteindelijk de kryptoniet bleek te zijn voor de netwerkserie Superman & Lois. Ondanks de sterke prestaties van de serie, besloot Warner Bros. dat de televisie-Superman aan de grond moest worden gehouden. Met de opnames voor James Gunn's Superman: Legacy die binnenkort beginnen en die in juli 2025 uitkomt, willen ze, volgens Schwartz, geen concurrerend Superman-product op de markt hebben.

'Nieuwe DCU' gelanceerd met Superman: Legacy

Superman: Legacy, samen met de late-2024 release van de geanimeerde serie Creature Commandoes op Max, markeert de lancering van de 'nieuwe DCU', begeleid door DC Studios co-CEO's Gunn en Peter Safran. De cast van Superman: Legacy bestaat onder andere uit David Corenswet als Clark Kent/Superman, Rachel Brosnahan als Lois Lane, Skyler Gisondo als Jimmy Olsen, Nicholas Hoult als Lex Luthor en Anthony Carrigan als Metamorpho.

Economische redenen achter eerdere DC-show annuleringen

Eerder had Schwartz van The CW gesuggereerd dat economische redenen ten minste gedeeltelijk de oorzaak waren van het stopzetten van Arrowverse-series. DC-superheldenshows 'waren lange tijd het kenmerk van The CW,' zei Schwartz afgelopen mei tijdens de netwerk Upfronts. 'Terwijl we vooruitkijken en proberen om dit netwerk groter en winstgevender te maken, werken ze, hoezeer we ook van die shows houden en ze hun tijd hebben gehad, niet lineair.'

Toen Superman & Lois werd vernieuwd voor wat uiteindelijk het laatste seizoen zou worden (gepland voor herfst 2024), werd het getroffen door aanzienlijke budgetverlagingen, die zowel de omvang van de cast als het schrijfteam beïnvloedden. Als gevolg daarvan keerden een aantal voormalige reguliere serieleden - waaronder Wolé Parks als John Henry, Emmanuelle Chriqui als Lana, Inde Navarrette als Sarah, Tayler Buck als Natalie, Erik Valdez als Kyle, Sofia Hasmik als Chrissy en Dylan Walsh als Sam - niet fulltime terug.

Meer artikelen