Nieuwe trailer gelanceerd voor 'Overlord: The Sacred Kingdom'

DDavid Meijer 7 januari 2024 15:47

De Isekai anime maakt dit jaar een comeback met een nieuwe film: 'Overlord: The Sacred Kingdom'. De populaire anime-franchise krijgt een nieuwe toevoeging met een film die dit jaar in Japan uitkomt.

De unieke draai van Overlord aan Isekai

Isekai anime heeft de laatste jaren een sterke opmars gemaakt in de animewereld. Het genre, bekend als 'Isekai', ziet meestal een protagonist verplaatst van hun gewone wereld naar een omgeving die veel fantastischer is dan wat ze ooit kenden. Overlord volgt deze trend met zijn protagonist die de rol van een gigantische skelet-tovenaar op zich neemt. Deze interessante draai aan het genre heeft bijgedragen aan het succes van de Overlord-anime-franchise.

Ainz Ooal Gown keert terug

Dit jaar keert het personage bekend als Ainz Ooal Gown terug in de nieuwe film. Hoewel de Isekai protagonist een overweldigende kracht heeft, staat hij voor een serieus probleem. Jaldabaoth, een personage dat niet op één lijn ligt met Ainz Ooal Gown over de toekomst van de wereld, is van plan een nieuw koninkrijk van dood en wanhoop te creëren dat meer tegemoet komt aan de krachten van de duisternis.

Studio Madhouse heeft een indrukwekkend cv met diverse populaire series, waaronder Frieren: Beyond Journeys' End, One-Punch Man Season One, Death Note en Hunter x Hunter. Ze zijn ook verantwoordelijk geweest voor de productie van de eerste vier seizoenen van Overlord. Het is dus geen verrassing dat ze terugkeren voor de productie van de aankomende film Overlord: The Sacred Kingdom.

De strijd om het Sacred Kingdom

Volgens de officiële beschrijving van de nieuwe Overlord-film, geniet het Sacred Kingdom al vele jaren van vrede dankzij een kolossale muur gebouwd na een historische tragedie. Maar als de verschrikkelijke demon Jaldabaoth het veld betreedt met een verenigd leger van monsterlijke stammen, weten de leiders van het Sacred Kingdom dat hun verdediging niet genoeg is. Met het bestaan van het land op het spel, hebben ze geen andere keuze dan hulp te zoeken waar ze het maar kunnen krijgen, zelfs als dit betekent dat ze een taboe moeten doorbreken en moeten onderhandelen met de ondode koning van de Nation of Darkness.

Afbeelding: 'OVERLORD: The Sacred Kingdom', TMDB

Meer artikelen