Nieuwe trailer Star Wars: The Acolyte onthult eerste lightsaber-zweep

DDavid Meijer 19 mei 2024 17:31

Een nieuwe trailer voor de Star Wars serie 'The Acolyte' toont voor het eerst een lightsaber-zweep in live-actie. De serie speelt zich af in de High Republic era en de trailer onthult een personage dat met dit unieke wapen zwaait.

Eerste lightsaber-zweep in Star Wars: The Acolyte

Star Wars: The Acolyte, een nieuwe serie op Disney+, presenteert de eerste live-actie lightsaber-zweep in zijn nieuwste trailer. Het verhaal van de serie speelt zich af in het High Republic tijdperk, ongeveer een eeuw voor de gebeurtenissen van The Phantom Menace uit 1999. De cast bestaat uit onder andere Amandla Stenberg, Lee Jung-jae en Dafne Keen.

Variatie en innovatie in Star Wars lightsabers

Het blijkt dat de Star Wars universum graag speelt met verschillende versies van het iconische lightsaber. In de afgelopen jaren hebben we verschillende versies gezien, waaronder de T-vormige zwaard van Kylo Ren en het legendarische Darksaber uit de serie The Mandalorian. De lightsaber-zweep past perfect in deze trend van variatie en innovatie binnen de serie.

Net zoals het Darksaber heeft de lightsaber-zweep zijn eigen geschiedenis in de Star Wars lore. Hoewel enkele van deze werken niet meer als canon worden beschouwd, blijven ze een interessante achtergrond bieden. Het wapen, ook bekend als de lightwhip, werd in het verleden vaak afgebeeld als een lightsaber-versie van een 'cat o' nine tails' met meerdere plooibare bladen.

Vernestra Rwoh: de lightsaber-zweep master

Vernestra Rwoh, naar alle waarschijnlijkheid het personage dat de lightsaber-zweep hanteert in de trailer, zal verschijnen in Star Wars: The Acolyte en wordt gespeeld door Rebecca Henderson. Rwoh's aanwezigheid in de serie en de modificaties die ze aan haar eigen zwaard heeft gemaakt om het als zweep te kunnen gebruiken, passen perfect in de tijdslijn van The Acolyte.

Fans van Star Wars zullen niet lang hoeven te wachten om de lightsaber-zweep in actie te zien. De eerste twee afleveringen van The Acolyte zullen op 4 juni debuteren. Met de nieuwe trailer die een dergelijke belangrijke onthulling doet, zijn de verwachtingen van de fans ongetwijfeld hooggespannen.

Meer artikelen