Nieuwe Wallace & Gromit-film op komst op Netflix

DDavid Meijer 8 juni 2024 18:12

Feathers McGraw, de beruchte pinguïn, is terug om chaos te veroorzaken in de nieuwe film 'Wallace & Gromit: Vengeance Most Fowl', die deze winter wereldwijd in première gaat. De film is een grote verrassing voor de fans, aangezien Feathers McGraw sinds zijn introductie in 1993 slechts een paar gastoptredens heeft gemaakt.

Feathers McGraw keert terug in nieuwe film

Aardman, de studio achter Wallace & Gromit, Shaun the Sheep, en Chicken Run, heeft een teaser op Twitter gedeeld voor de nieuwe film van Feathers McGraw, die in de winter wereldwijd in première gaat op Netflix.

https://x.com/aardman/status/1798822839077806410

Gromit's zorgen over Wallace's uitvindingen

In de film 'Wallace & Gromit: Vengeance Most Fowl' maakt Gromit zich zorgen dat Wallace te afhankelijk wordt van zijn uitvindingen. Dit blijkt terecht wanneer Wallace een 'slimme' kabouter uitvindt die een eigen wil lijkt te ontwikkelen. Het blijkt dat een wraakzuchtige figuur uit het verleden de zaken manipuleert. Het is aan Gromit om het op te nemen tegen de sinistere krachten en zijn meester te redden, of Wallace zal misschien nooit meer kunnen uitvinden.

https://x.com/netflix/status/1798822676653310338

Fans enthousiast over terugkeer Feathers McGraw

Feathers McGraw maakte zijn eerste verschijning in de korte film 'The Wrong Trousers' uit 1993 en heeft sindsdien maar een paar gastoptredens gemaakt, waaronder een korte verschijning in het vervolg op 'Chicken Run' van vorig jaar. Fans zijn dan ook razend enthousiast over het nieuws van zijn terugkeer. De pinguïn met een voorliefde voor kattenkwaad zal weer in actie komen in de nieuwe film.

'Vengeance Most Fowl' wordt geleid door Ben Whitehead die de stem van Wallace voor zijn rekening neemt. De film zal ook Peter Kay bevatten, die zijn personage Chief Inspector Mackintosh uit 'Curse of the Were-Rabbit' herneemt, naast nieuwe castleden Lauren Patel en Reece Shearsmith. Daarnaast zijn er gastoptredens van Diane Morgan, Adjoa Andoh en Lenny Henry.

Afbeelding: 'Wallace & Gromit: Vengeance Most Fowl', TMDB

Meer artikelen