Nintendo en Sony bundelen krachten voor live-action 'Zelda'-film

KKees van den Berg 9 november 2023 10:11

Nintendo heeft de officiële aankondiging gemaakt dat hun iconische gamereeks 'The Legend of Zelda' naar het grote scherm komt als een live-action film, in samenwerking met niemand minder dan hun grootste concurrent, Sony.

Nintendo verfilmt 'The Legend of Zelda'

Na het wereldwijde succes van 'The Super Mario Bros. Movie', met een omzet van maar liefst 1,3 miljard dollar, heeft Nintendo besloten om nog een van hun iconische gamereeksen naar het grote scherm te brengen. Dit keer is het de beurt aan 'The Legend of Zelda', een van de meest geliefde franchises in de gamingwereld. In tegenstelling tot de Mario-film, zal deze adaptatie echter geen animatiefilm zijn, maar een live-action productie.

Belangrijke spelers achter de Zelda-film

Wes Ball, bekend van de 'Maze Runner'-films en binnenkort ook de nieuwe 'Planet of the Apes'-film, zal de live-action adaptatie van 'The Legend of Zelda' regisseren. Shigeru Miyamoto, de man achter de creatie van Zelda, zal een oogje in het zeil houden als producent van de film. Hij wordt bijgestaan door Avi Arad, de Spider-Man-producent en voormalig hoofd van Marvel Studios. Deze combinatie van talent belooft veel voor de aankomende film.

Nintendo en Sony bundelen krachten

In een verrassende wending heeft Nintendo besloten om samen te werken met Sony voor de productie van de Zelda-film, in plaats van met Universal, die eerder de Super Mario Bros. film produceerde. Sony zal ook een aanzienlijk deel van de productiekosten voor hun rekening nemen, waardoor Nintendo meer dan vijftig procent van de rekening zal betalen. Dit is een opmerkelijke stap, aangezien Sony en Nintendo normaal gesproken concurrenten zijn in de gamingmarkt.

De beslissing om samen te werken met Sony past in de bredere visie van Nintendo om zichzelf te transformeren in een volwaardig entertainmentbedrijf. Door hun iconische gamingfranchises naar het grote scherm te brengen, hoopt Nintendo hun bereik te vergroten en hun invloed in de entertainmentindustrie te vergroten. Het is ook interessant om te zien dat Nintendo samenwerkt met de makers van hun grootste concurrent, Playstation.

Hoewel er in het verleden geruchten de ronde deden over een mogelijke Zelda-serie geproduceerd door Netflix, is deze aankondiging de eerste officiële bevestiging van een adaptatie van de populaire game. Het is nog onduidelijk wanneer de film uit zal komen, maar de aankondiging alleen al is een grote opluchting voor fans van de game-serie.

Afbeelding: 'The Legend of Zelda Concert 2018', TMDb

Meer artikelen