Noorse Regisseur Thea Hvistendahl pakt het zombie-genre anders aan in 'Handling the Undead'

RRoos Verhoeven 22 januari 2024 18:21

Regisseur Thea Hvistendahl werpt een nieuwe blik op het zombie-genre met haar debuutfilm 'Handling the Undead', met in de hoofdrollen Renate Reinsve en Anders Danielsen Lie. De film die de 'living dead' op een onconventionele manier behandelt gaat in première op Sundance en belooft een visueel verbluffend drama te worden.

Een onconventionele kijk op het zombie-genre

Het debuut van de Noorse regisseur Thea Hvistendahl, 'Handling the Undead', is geen doorsnee zombie-film. Ze waarschuwt het publiek niet te hoge verwachtingen te hebben van typische zombie thriller-elementen. Hoewel ze de film met het zombie-genre in gedachten heeft gemaakt en enkele klassieke tropen heeft willen ondermijnen, is de film misschien niet wat je verwacht als je alleen op zoek bent naar spanning en sensatie.

Drie parallelle verhalen in 'Handling the Undead'

Hvistendahl verwierf in 2019 de rechten op Lindqvists boek en heeft het naar eigen inzicht bewerkt. Hoewel het boek uitweidt over de ervaringen van verschillende karakters tijdens de terugkeer van de doden in de Noorse hoofdstad, heeft Hvistendahl ervoor gekozen om zich te concentreren op drie parallelle verhaallijnen: een recentelijk weduwe oudere vrouw, een gezin van vier dat hun matriarch heeft verloren, en een moeder en grootvader die rouwen om een jonge jongen.

Regisseur Hvistendahl trekt sterren met unieke stijl

Renate Reinsve, winnares van de award voor beste actrice op Cannes, was aangetrokken tot 'Handling the Undead' vanwege Hvistendahls onderscheidende stem in haar korte films. Reinsve prijst Hvistendahl voor haar moedige creatieve keuzes en wist dat ze iets speciaals zou maken. Ze ziet de film als een verhaal over rouw en verlies, waarin haar personage, Anna, worstelt met het verlies van haar zoon.

Volgens Hvistendahl zijn de look en het ontwerp van de 'ondoden' in de film het resultaat van uitgebreid onderzoek en inspiratie uit het boek. Ze heeft langdurige gesprekken gevoerd met pathologen en begrafenisondernemers en online en in boeken naar afbeeldingen gezocht. De regisseur en haar special effects en make-up supervisor wilden de 'ondoden' zo realistisch mogelijk maken, omdat dit naar hun mening angstaanjagender is dan een monsterlijk uiterlijk.

De regisseur is zich bewust van de buzz rond de hereniging van Reinsve en Danielsen Lie, en hoopt dat het publiek niet teleurgesteld zal zijn te vernemen dat de twee geen scènes samen delen, aangezien ze tot verschillende verhaallijnen in de film behoren. Hvistendahl benadrukt dat beide acteurs de beste keuze waren voor de rollen, ondanks dat ze niet samen op het scherm te zien zijn.

Druk schema voor steractrice Renate Reinsve

Naast 'Handling the Undead' heeft Renate Reinsve nog een andere film die in première gaat op Sundance, de psychologische thriller 'A Different Man'. Bovendien heeft ze onlangs de opnames afgerond voor Halfdan Ullmann Tøndel's 'Armand' en zal ze in augustus beginnen met haar volgende samenwerking met Trier, een familiedrama genaamd 'Sentimental Value'. Andere projecten die in de pijplijn zitten zijn 'The Governess' en Piero Messina's sci-fi 'Another End'.

Afbeelding: 'Handling the Undead', TMDB

Meer artikelen