Olivia Colmans Oscarwinnende film 'The Favourite' binnenkort op Netflix

DDavid Meijer 5 januari 2024 11:28

Het Oscarwinnende kostuumdrama 'The Favourite', met Olivia Colman in de hoofdrol zal later deze maand te zien zijn op Netflix. De streamingdienst heeft de rechten van deze film weten te bemachtigen.

Oscarwinnende film 'The Favourite' komt naar Netflix

Filmkijkers kunnen uitkijken naar een bijzondere toevoeging aan het Netflix-aanbod. De streamingdienst heeft namelijk de rechten gekregen van het Oscarwinnende kostuumdrama 'The Favourite'. De film, met Olivia Colman in de hoofdrol, zal later deze maand al beschikbaar zijn voor Netflix-abonnees.

Het verhaal van 'The Favourite' is gesitueerd in het begin van de 18e eeuw. Hierin is koningin Anne de vorstin van Engeland. Haar beste vriendin en vertrouwelinge is Lady Sarah, de hertogin van Marlborough. Spanningen ontstaan wanneer Lady Sarahs nicht Abigail in het paleis komt wonen, in de hoop op een baan. Ooit had Abigail status, maar nu heeft ze het moeilijk. Hoewel haar eerste baan die van dienstmeisje is, blijkt al snel dat haar ambities veel hoger liggen.

Sterrencast en Oscarwinnend acteerwerk in 'The Favourite'

'The Favourite' is niet zomaar een film, het won in 2019 een Oscar voor beste actrice dankzij de indrukwekkende vertolking van Olivia Colman als Queen Anne. Daarnaast kent de film een sterke cast met onder andere Emma Stone, Rachel Weisz, Nicholas Hoult en Mark Gatiss. De film is geregisseerd door Yorgos Lanthimos, die bekend is van zijn unieke, eigenzinnige stijl.

'The Favourite' binnenkort beschikbaar op Netflix

Voor wie al staat te popelen om 'The Favourite' te kijken, is er goed nieuws. De film zal vanaf 23 januari beschikbaar zijn op Netflix.

Afbeelding: 'The Favourite', TMDB

Meer artikelen