Onafscheidelijke duo's: Beroemdheden die meer dan eens samen het grote scherm deelden

DDavid Meijer 27 januari 2024 17:59

Het is niet ongewoon in Hollywood dat acteurs meerdere keren samenwerken om samen mooie films te maken. We nemen een kijkje naar enkele beroemdheden die het grote scherm meer dan eens hebben gedeeld, van komische duo's tot tijdloze romances.

Herhaaldelijke samenwerking van Stone en Gosling

Het is geen geheim dat Emma Stone en Ryan Gosling een onmiskenbare chemie op het scherm hebben. In de romantische komedie 'Crazy Stupid Love' waren ze voor het eerst samen te zien. Hun samenwerking werd vervolgd met de actiethriller 'Gangster Squad' en bereikte een hoogtepunt met de veelgeprezen muzikale film 'La La Land'. Deze film ontving lovende recensies en maar liefst veertien Oscar-nominaties, waarmee het zich voegde bij 'Titanic' en 'All About Eve' voor de meeste nominaties ooit voor een enkele film.

Tina Fey en Amy Poehler vormen samen een legendarisch komisch duo. Hun samenwerking begon bij 'Saturday Night Live', maar ze hebben sindsdien samen tal van films en series gemaakt. Het meest bekende filmproject van het duo is waarschijnlijk 'Mean Girls', waarin Fey de rol van Ms. Norbury speelt en Poehler als de 'coole moeder' van Regina George te zien is. Andere populaire films waarin ze samen schitteren zijn 'Baby Mama', 'Sisters' en 'Wine Country'.

Samenwerkingen van Adam Sandler met andere acteurs

Adam Sandler is bekend om zijn frequente samenwerkingen met andere acteurs, waaronder Rob Schneider, Drew Barrymore en Jennifer Aniston. Met Schneider heeft hij een reeks comedyfilms gemaakt, waaronder 'Big Daddy', '50 First Dates', 'You Don't Mess with The Zohan', 'Grown Ups', 'The Ridiculous 6' en 'Sandy Wexler'. Barrymore en Aniston zijn daarentegen vaak te zien als romantische interesse in zijn films. Met Barrymore heeft hij onder andere 'The Wedding Singer', '50 First Dates' en 'Blended' gemaakt, terwijl hij met Aniston onder andere in 'Just Go With It' en 'Murder Mystery' te zien was.

Het succes van Damon en Affleck's samenwerkingen

Matt Damon en Ben Affleck zijn niet alleen langdurige vrienden, maar ook succesvolle co-sterren en schrijfpartners. Hun doorbraak kwam met 'Good Will Hunting', een film die ze samen schreven en waarin ze ook speelden. De film verdiende negen Oscar-nominaties en won twee awards, waaronder die voor beste scenario. Na 'Good Will Hunting' verschenen ze samen in 'Dogma'. Onlangs werkten ze samen in 'The Last Duel' en 'Air'.

Hoewel Scarlett Johansson en Chris Evans vooral bekend staan om hun superheldenrollen als Black Widow en Captain America in het Marvel Cinematic Universe, hebben ze ook samengewerkt buiten het genre van superheldenfilms. Voor hun Marvel-dagen speelden Johansson en Evans romantische belangen in de rom-coms 'The Perfect Score' en 'The Nanny Diaries'.

Afbeelding: 'La La Land', TMDB

Meer artikelen