Ongemakkelijke rangfout ontdekt in 'De Vuurlinie'

RRoos Verhoeven 21 februari 2024 09:12

Een oplettende kijker heeft een pijnlijk foutje ontdekt in de Nederlandse oorlogsfilm 'De Vuurlinie', die momenteel op Netflix te zien is. De gerenommeerde militair Marco Kroon wordt afgebeeld met een verkeerde militaire rang.

https://twitter.com/TwsteelT/status/1758129719642407258

Foutieve weergave militaire rang

Het lijkt erop dat de makers van de populaire oorlogsfilm 'De Vuurlinie' niet helemaal scherp waren bij het weergeven van de militaire rangen. Een oplettende kijker merkte namelijk op dat Marco Kroon, gespeeld door Waldemar Torenstra, in de film wordt afgebeeld als majoor, terwijl hij in werkelijkheid ten tijde van de uitreiking van zijn Militaire Willems-Orde de rang van kapitein had. Dit is een grove fout, en de kijker is dan ook niet te spreken over dit slordige foutje.

De film 'De Vuurlinie' biedt een indrukwekkend beeld van de missie die Marco Kroon leidde in Afghanistan. Door de heldhaftige prestaties van zijn manschappen wordt Kroon onderscheiden met de hoogste militaire eer van Nederland: de Militaire Willems-Orde. Echter, na deze triomf gaat het bergafwaarts met Kroon, zoals blijkt uit de rest van de film.

Afbeelding: 'Line of Fire', TMDB

Meer artikelen