Onontdekt juweeltje op Netflix: De Zuid-Koreaanse thrillerserie 'The Silent Sea'

DDavid Meijer 20 februari 2024 16:59

Heb je al van 'The Silent Sea' gehoord? Deze Zuid-Koreaanse thrillerserie op Netflix is wellicht niet de meest bekende, maar wint alle lof van degenen die het duistere verhaal ontdekken. Een verhaal over ruimteverkenners, mysterieuze situaties en de strijd om de aarde te redden.

Prijzen en populariteit van 'The Silent Sea'

Hoewel 'The Silent Sea', een Zuid-Koreaanse thrillerserie uit 2021, misschien niet de meest bekende titel op Netflix is, is deze serie allesbehalve onopgemerkt gebleven bij zijn publiek. Kijkers die het onheilspellende verhaal ontdekken, kunnen het maar moeilijk loslaten. 'Ik heb The Silent Sea in één ruk uitgekeken. Ik heb absoluut Netflix-hoofdpijn, maar dat is prima, want ik vond het geweldig en het was het helemaal waard', is een veelgehoorde reactie.

Het spannende plot van 'The Silent Sea'

De serie 'The Silent Sea' speelt zich af in het jaar 2075. De aarde is uitgeput door het overmatig gebruik van haar grondstoffen. Een elite team van ruimteverkenners vertrekt naar de maan om onbekende monsters - oftewel samples - terug te halen uit een verlaten onderzoeksfaciliteit die bol staat van de geclassificeerde geheimen. Het is een missie vol gevaren en onzekerheden.

Een van de hoofdpersonen in 'The Silent Sea' is astrobioloog Song Jian, vertolkt door de bekende actrice Bae Doona. Zij maakt deel uit van het ruimteverkenners team en raakt samen met haar teamleden verstrikt in mysterieuze situaties. Hun zoektocht naar aanwijzingen om de aarde te redden brengt hen in constante confrontatie met het onbekende.

Meer artikelen