Ontdek 'American Nightmare': de gloednieuwe docuserie op Netflix

RRoos Verhoeven 14 januari 2024 16:33

Vanaf volgende week start de nieuwe docuserie 'American Nightmare' op Netflix. Deze serie is van de makers van de indrukwekkende 'The Tinder Swindler'. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over deze spannende nieuwe toevoeging aan het Netflix-aanbod.

Ongeloofwaardige ontvoering in 'American Nightmare'

In 'American Nightmare' wordt het verhaal van een jong stel die een ongeloofwaardige ontvoering meemaken onder de loep genomen. Het verhaal rondom deze inbraak en ontvoering is zo onwaarschijnlijk, dat de politie het aanvankelijk moeilijk vindt om te geloven. De serie onderzoekt de consequenties van snel oordelen en de schade die aangericht wordt wanneer de waarheid door de rechtshandhaving als onwaarschijnlijk wordt beschouwd.

De visie van filmmaker Felicity Morris

Volgens filmmaker Felicity Morris, kan je niet zomaar elk verhaal gebruiken voor een documentaire. Er moet een sterke reden zijn om het verhaal te vertellen. Ze spoort filmmakers aan om meer te doen dan alleen maar weer een verhaal over een koelbloedige moordenaar te vertellen. Dit lijkt een verwijzing te zijn naar de hitserie 'Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story'.

De gloednieuwe docuserie 'American Nightmare' wordt vanaf volgende week woensdag 17 januari toegevoegd aan het Netflix-aanbod.

Meer artikelen