Onthullingen uit 'The Marvels' schudden het Marvel Cinematic Universe op

KKees van den Berg 9 november 2023 15:16

Deze week zijn er grote onthullingen gedaan over de toekomst van het Marvel Cinematic Universe, met onder andere de première van 'The Marvels' en de afsluiting van de Loki-serie.

Let op, onderstaand artikel bevat spoilers.

Eerste hint naar Young Avengers

De afloop van 'The Marvels' bevat een interessante plotwending. Kamala Khan alias Ms. Marvel, vertolkt door Iman Vellani, brengt een bezoek aan Kate Bishop, een andere geliefde heldin uit het Marvel Cinematic Universe. Deze scène is een voorbode voor toekomstige samenwerkingen binnen het universum, met een mogelijke hint naar de vorming van de Young Avengers. Ook maakt Khan een vermelding van Ant-Man's dochter, Cassie Lang, een rol van Kathryn Newton in de film Ant-Man and the Wasp: Quantumania. Een intrigerende hint voor wat ons te wachten staat.

Mysterieuze aftiteling hint naar Secret Wars

In de aftiteling van 'The Marvels' wordt de spanning alleen maar opgevoerd. Monica Rambeau uit WandaVision, vertolkt door Teyonah Parris, ontwaakt in een ziekenhuiskamer en heeft een ontmoeting met haar moeder Maria Rambeau. Echter, Maria herkent haar dochter niet, wat duidt op het bestaan van een alternatief universum. De mysterieuze verschijning van Beast, het personage van Kelsey Grammer, en het horen van de naam van Professor X duiden op mogelijke toekomstige verhaallijnen. Alles lijkt te wijzen naar Avengers: Secret Wars, gepland voor 2027.

Voor diegenen die wachten op een laatste onthulling na de volledige aftiteling van 'The Marvels', is er een kleine verrassing. Een Flerken, de buitenaardse kat-achtige bekend van het Marvel Cinematic Universe, spuugt iets of iemand uit. Hoewel dit niet veel onthult over toekomstige plotlijnen, draagt het bij aan het unieke karakter en de humor die we kennen van Marvel.

Meer artikelen