Ontroerend waargebeurd drama op Netflix maakt diepe indruk

KKees van den Berg 22 februari 2024 10:45

De Netflix-film 'First They Killed My Father' uit 2017, geregisseerd door Angelina Jolie, verhaalt een hartverscheurend waargebeurd verhaal dat zelfs na jaren nog indruk maakt. De film biedt een aangrijpende kijk op de verschrikkingen van het Rode Khmer-regime in Cambodja.

Oud maar krachtig: 'First They Killed My Father'

Hoewel 'First They Killed My Father' al een aantal jaar beschikbaar is op Netflix, blijft de film een krachtige aanrader. Deze film, geregisseerd door Angelina Jolie, biedt een intens, ontroerend en waargebeurd verhaal dat je op het puntje van je stoel houdt. De film heeft zelfs na al die jaren niets aan impact verloren en blijft een must-see voor elke filmliefhebber.

Overleven onder het schrikbewind van de Rode Khmer

Het verhaal van 'First They Killed My Father' is een hartverscheurende ervaring. We volgen het leven van een vijfjarig meisje dat plotseling geconfronteerd wordt met de gruwelijkheden van het Rode Khmer-regime in Cambodja. Haar strijd om te overleven, haar angst en haar vastberadenheid worden op een aangrijpende manier in beeld gebracht, waardoor deze film een diepe indruk achterlaat bij de kijker.

'First They Killed My Father' is gebaseerd op de memoires van Loung Ung, die als kind de heerschappij van de Rode Khmer in Cambodja overleefd heeft. Van 1975 tot 1978 ervoer Ung de verschrikkelijke realiteit van het leven onder dit brute regime. De film vertelt haar verhaal door haar ogen en maakt het mogelijk voor kijkers om een glimp op te vangen van de harde werkelijkheid die miljoenen mensen moesten ondergaan.

Afbeelding: 'First They Killed My Father', TMDB

Meer artikelen