Onverwachte rating voor Matthew Vaughn's spionagethriller 'Argylle'

DDavid Meijer 8 december 2023 08:15

Matthew Vaughn's aankomende spionagethriller 'Argylle' heeft verrassend een PG-13 beoordeling gekregen in Amerika. Dit is de eerste film van Vaughn met een PG-13 rating sinds 'X-Men: First Class' uit 2011.

PG-13 beoordeling voor 'Argylle'

Regisseur Matthew Vaughn komt met een nieuwe spionagethriller genaamd 'Argylle'. Verrassend genoeg heeft de film een PG-13 beoordeling gekregen, wat inhoudt dat de film een sterke gewelds- en actiecomponent heeft en soms ook sterk taalgebruik bevat. Deze rating is opmerkelijk aangezien dit de eerste keer is sinds 2011 dat een film van Vaughn deze beoordeling heeft gekregen.

Release 'Argylle'

Volgens bronnen zal 'Argylle' in februari 2024 in de bioscoop uitkomen. De PG-13 rating duidt op sterke actie, geweld en bij momenten ook sterk taalgebruik. Fans van Vaughn zullen dus zeker het bekende hoge intensiteitsniveau en de actie op het scherm kunnen verwachten.

'Argylle' vertelt het verhaal van Elly Conway, een schrijfster die het liefste thuis is met haar kat, Alfie. Ze schrijft bestsellers over spionage, maar wanneer haar fictieve verhalen beginnen te lijken op de gebeurtenissen van een echte spionageorganisatie, ruilt ze haar rustige avonden thuis in voor een avontuur vol actie en gevaar. En het idee van een rustige avond thuis verandert snel als ze de wereld over moet reizen om steeds een stap voor te blijven op haar achtervolgers.

Sterrencast en productieteam van 'Argylle'

'Argylle' heeft een sterrencast met onder andere Henry Cavill, Bryan Cranston, Catherine O'Hara, Due Lipa, Ariana DeBose, John Cena, Samuel L. Jackson, Sofia Boutella, en Rob Delaney. Samen met Jason Fuchs, David Reid en Adam Bowling heeft Matthew Vaughn de film geproduceerd. Met zo'n getalenteerde cast en productieteam kunnen we ongetwijfeld een spannende en meeslepende film verwachten.

Argylle is vanaf donderdag 1 februari 2024 in de bioscoop te zien. De film wordt uitgebracht door Universal Pictures en Apple Original Films. Na de bioscooprelease is het de bedoeling dat de film ook beschikbaar komt op Apple TV+.

Afbeelding: 'Argylle', TMDB

Meer artikelen