OPnames 'Avatar 3' starten binnenkort

KKees van den Berg 22 januari 2024 17:29

De wereld van Pandora komt terug tot leven als de opnames voor Avatar 3, volgens acteur Sam Worthington, over een maand beginnen. Ondanks eerdere twijfels en pandemische uitdagingen, is het team klaar om een grootse productie te leveren.

Opnames Avatar 3 starten binnenkort

Volgens de hoofdrolspeler, Sam Worthington, zullen de opnames voor Avatar 3 over een maand beginnen. Hij waarschuwt dat de film 'groter dan je je kunt voorstellen' wordt. Hoewel uitleg over wat deze grootsheid inhoudt uitblijft, is het duidelijk dat de fans van de franchise zich kunnen voorbereiden op iets bijzonders.

Succes van vervolgen bevestigd

James Cameron, de regisseur achter de Avatar-franchise, was onzeker of het publiek geïnteresseerd zou zijn in vervolgfilms na bijna tien jaar na de originele film. Echter, zijn beslissing om een tweede film te maken, Avatar: The Way of Water, bleek de juiste te zijn, aangezien deze maar liefst $2 miljard heeft opgebracht.

De weg naar Avatar 3 was niet zonder obstakels. De opnames van de tweede film vonden plaats tijdens de coronapandemie, wat resulteerde in een onderbreking en een volledige herstart van de productie. Desondanks gaat Cameron met vertrouwen de derde film in de reeks tegemoet.

Deels opgenomen en nieuwe castleden

Een deel van Avatar 3 is al opgenomen, waaronder de waterscènes. Deze werden gefilmd tijdens de productie van de tweede film. De film zal niet alleen bekende gezichten zoals Zoe Saldaña, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Kate Winslet en Cliff Curtis bevatten, maar ook nieuwe acteurs zoals Oona Chaplin, David Thewlis en Michelle Yeoh.

Afbeelding: 'Avatar', TMDB

Meer artikelen