Oscargenomineerde film 'American Fiction' nu beschikbaar op Prime Video

KKees van den Berg 27 februari 2024 15:59

De langverwachte film 'American Fiction' (2023), gebaseerd op de roman 'Erasure' van Percival Everett, is eindelijk beschikbaar voor Nederlandse kijkers op Prime Video. De film, die vijf Oscarnominaties heeft binnengesleept, belooft een boeiend verhaal met een sterke cast.

American Fiction: Oscarkanshebber en nu te streamen

'American Fiction' is eindelijk geland op onze Nederlandse schermen via Prime Video. De film, die gebaseerd is op de veelgeprezen roman 'Erasure' van Percival Everett, heeft heel wat buzz gecreëerd en is een grote kanshebber voor de Oscars. De film is nu beschikbaar voor streaming, dus grijp je popcorn en bereid je voor op een filmavond vol spanning en drama.

Monk's strijd tegen beledigende stereotypen

Het hoofdpersonage van 'American Fiction', Monk, is een schrijver die gefrustreerd is door de manier waarop de gevestigde orde entertainment baseert op beledigende stereotypen. Door een pseudoniem te gebruiken, probeert hij tegen deze praktijk te vechten, maar vindt hij zichzelf gevangen in de waanzin die hij beweert te verafschuwen. Dit rijke en gelaagde personage voegt een intrigerende laag toe aan het meeslepende verhaal van de film.

Vijf Oscarnominaties voor 'American Fiction'

Het vakmanschap van 'American Fiction' is niet onopgemerkt gebleven door de Oscar-jury. De film heeft maar liefst vijf nominaties in de wacht gesleept, waaronder die voor Beste Film, Beste Acteur en Beste Muziek. Met een dergelijke erkenning op haar naam, wordt 'American Fiction' een must-watch voor iedere filmliefhebber.

Nederlandse filmliefhebbers kunnen nu genieten van 'American Fiction' op Prime Video. Of je nu een liefhebber bent van het boek 'Erasure', nieuwsgierig bent naar de veelbesproken film, of gewoon op zoek bent naar een goede filmavond, 'American Fiction' is wat ons betreft zeker een boeiende kijkervaring.

Afbeelding: 'American Fiction', TMDB

Meer artikelen