Oscarwinnares Olivia Colman nu te bewonderen in 'The Favourite' op Netflix

DDavid Meijer 23 januari 2024 15:47

Het bekroonde kostuumdrama 'The Favourite', met onder andere Olivia Colman en Emma Stone, is vanaf nu beschikbaar op Netflix. Het verhaal speelt zich af in de 18e eeuw, met Colman in de rol van koningin Anne van Engeland.

Olivia Colman schittert in 'The Favourite'

Vanaf vandaag kun je genieten van het kostuumdrama 'The Favourite' op Netflix. In deze Oscarwinnende film speelt Olivia Colman, bekend van haar rol in de serie 'The Crown', de rol van koningin Anne. Het verhaal speelt zich af in de 18e eeuw en toont hoe de vorstin van Engeland zich staande houdt te midden van paleisintriges en politieke spelletjes.

Het verhaal van 'The Favourite' neemt ons mee naar het begin van de 18e eeuw, naar het hof van Engeland. Koningin Anne regeert en haar beste vriendin en adviseur, Lady Sarah, hertogin van Marlborough, speelt een belangrijke rol in het paleis. De film volgt ook het verhaal van Lady Sarahs nicht Abigail, die naar het paleis komt in de hoop op een betere toekomst.

'The Favourite' won Oscar dankzij Olivia Colman

De film 'The Favourite', geregisseerd door Yorgos Lanthimos, won in 2019 een Oscar voor beste actrice dankzij de krachtige en overtuigende prestatie van Olivia Colman. Naast Colman zijn ook Emma Stone, Rachel Weisz, Nicholas Hoult en Mark Gatiss te zien. Lanthimos werkt momenteel aan zijn nieuwste film 'Poor Things', waarin ook Emma Stone weer een rol zal spelen.

'The Favourite' nu beschikbaar op Netflix

Fan van kostuumdrama's en nog op zoek naar een film voor een avondje bankhangen? 'The Favourite' is nu te streamen op Netflix.

Afbeelding: 'The Favourite', TMDB

Meer artikelen