Ouders boos over Diary of a Wimpy Kid Christmas: Cabin Fever: 'ruïneert kerst'

RRoos Verhoeven 16 december 2023 09:12

Ouders wereldwijd laten in groepschats en e-mails hun ongenoegen blijken over de nieuwe Disney+-release van 'Diary of a Wimpy Kid: Cabin Fever'. Volgens de volwassenen 'ruïneert' deze film Kerstmis.

Derde film in de succesvolle reeks

'Diary of a Wimpy Kid: Cabin Fever' is de meest recente toevoeging aan de populaire kinderfilmreeks die op Disney+ te streamen is. De eerste vier delen van deze reeks waren live-action-films en verschenen in 2010 voor het eerst in de bioscoop. Deze nieuwste animatiefilm heeft dus echter een onverwacht effect voor ouders en hun kinderen.

Verhaallijn zorgt voor problemen

De reden van de opschudding is een specifieke verhaallijn in de film. Volgens de ouders 'ruïneert' de film het concept van kerst. In de film ontdekt de jonge Greg die een nieuwe gameconsole voor Kerstmis wil dat zijn ouders er al een voor hem hebben gekocht en verborgen houden. Ze blijven echter het idee voeden dat 'als je je goed gedraagt, de kerstman het voor je zal geven'. Maar deze verhaallijn is niet goed gevallen bij de volwassen kijkers.

Het advies aan ouders die de magie van Kerstmis en de kerstamn in hun gezin nog even willen bewaren is om voorzichtig te zijn met het kijken van deze film. De film kan namelijk het geloof in de kerstman bij de kinderen in twijfel trekken. Het is daarom raadzaam om de film als ouder eventueel eerst even zelf te kijken, alvorens je kinderen de film te laten kijken. Mochten je kinderen niet in de kerstman geloven (maar bijvoorbeeld in Sinterklaas), dan is er natuurlijk niets aan de hand.

Afbeelding: 'Diary of a Wimpy Kid Christmas: Cabin Fever', TMDB

Meer artikelen