Patrick Stewart ontevreden over zijn cameo als Professor X in 'Doctor Strange 2'

RRoos Verhoeven 9 januari 2024 18:22

Patrick Stewart, de acteur die Professor X uit de X-Men films portretteerde, was teleurgesteld over zijn cameo in de recente Marvel film 'Doctor Strange in the Multiverse of Madness'. Hij moest zijn scènes alleen opnemen vanwege COVID-beperkingen, wat de acteerervaring volgens hem niet ten goede kwam.

Professor X maakt een terugkeer

In de recente superheldenfilm van Sam Raimi, 'Doctor Strange in the Multiverse of Madness', komt de hoofdpersoon Doctor Strange, gespeeld door Benedict Cumberbatch, in aanraking met verschillende dimensies. In een van deze dimensies ontmoet hij de Illuminati, een superheldenteam waar een alternatieve versie van Doctor Strange ooit lid van was. Dit illustere team bestaat uit diverse alternatieve versies van Marvel personages, waaronder een andere versie van Professor X, vertolkt door Patrick Stewart. In deze rol maakt Stewart een comeback in zijn rol uit de X-Men films.

Stewart's frustratie over solo opnames

Patrick Stewart maakte duidelijk dat de manier van filmen tijdens de pandemie hem niet beviel. Voor de scènes in 'Doctor Strange in the Multiverse of Madness' werd hij alleen op een geluidspodium geplaatst. Zijn opnames werden later in de definitieve film geplakt. Deze werkwijze, hoewel noodzakelijk vanwege de COVID-maatregelen, zorgde voor een gefrustreerde en teleurgestelde Stewart. Hij gaf in een recent interview aan dat hij het werken op deze manier haatte en dat hij liever zijn mede-acteurs op het podium bij zich had gehad.

Er wordt gespeculeerd dat Patrick Stewart zijn geliefde rol als Professor X zou kunnen hervatten in de aankomende film 'Deadpool 3'. Ondanks het feit dat het personage is gestorven in eerdere films, waaronder 'X-Men: The Last Stand', 'Logan' en 'Multiverse of Madness', zou een terugkeer mogelijk zijn. De geruchten werden verder aangewakkerd toen Stewart in een interview aangaf dat er gesprekken zijn geweest over zijn mogelijke terugkeer. Echter, vanwege de problemen die hij ondervond tijdens het filmen van 'Doctor Strange', lijkt hij minder geneigd om terug te keren.

Afbeelding: 'Doctor Strange in the Multiverse of Madness', TMDB

Meer artikelen