'Percy Jackson and the Olympians' nu op Disney+: alles over de serie

DDavid Meijer 20 december 2023 10:27

De nieuwe Disney+-serie 'Percy Jackson and the Olympians' laat kijkers naar binnen kijken in een wereld vol goden en monsters. In de trailer en een sneak peek krijgen we een voorproefje van de serie waarin Percy Jackson ontdekt dat hij een halfgod is en traint om zijn volledige potentieel te bereiken, terwijl hij tegelijkertijd wordt beschuldigd van het stelen van de bliksemschicht van Zeus.

Percy Jackson: een halfgod?

In de featurette komen cast en crew van de Disney+-serie aan bod waar ze de inspiratie achter het verhaal bespreken. De hoofdpersoon, gespeeld door Walker Scobell in de serie, staat voor de grootste uitdaging van zijn leven wanneer hij ontdekt dat hij eigenlijk een halfgod is. Maar zodra Percy begint te genieten van de voordelen van zijn krachten en traint om ze te beheersen, raakt hij verstrikt in een complot dat bedoeld is om hem te framen als de persoon die Zeus' (Lance Reddick) bliksemschicht steelt.

Percy's tegenstanders: meer dan alleen goden

Net zoals bij de versie van Logan Lerman van het personage tijdens de twee films gebaseerd op de franchise (die lang geleden in de bioscoop te zien waren) zal Scobell's Percy meerdere tegenstanders tegenkomen gedurende zijn reis, en niet alleen degene die hem framen voor diefstal. Medusa (Jessica Parker Kennedy) zal alles in haar macht doen om te voorkomen dat de jongen zijn doelen bereikt, terwijl vele onverwachte bedreigingen aanwezig zullen zijn terwijl Percy probeert zijn naam te zuiveren. Net op tijd voor Kerstmis zal een nieuwe held zijn eerste strijd aangaan, in wat een nieuwe grootse serie voor Disney+ zou kunnen worden.

Synopsis van de serie

Percy Jackson belandt in een risicovolle zoektocht om de bliksemschicht van Zeus te heroveren en oorlog te vermijden. Hij reist heel Amerika door, ontsnapt aan monsters en is goden te slim af. Na het verlies van zijn moeder vindt hij onderdak in Kamp Halfbloed, een schuilplaats voor jonge halfgoden. Als blijkt dat hij ook een halfgod is, ontdekt hij zijn afkomst. Zijn gevaarlijke reis vol vijanden brengt hem naar de Onderwereld. Met hulp van zijn metgezellen Annabeth en Grover zoekt Percy naar antwoorden op vragen over waar hij thuishoort in een wereld waar hij zich niet op zijn gemak voelt of hij zijn moeder weer zal zien en zijn voorbestemming.

De featurette opent met Rick Riordan, de auteur achter de boeken waar de televisieserie op is geïnspireerd. Hij vertelt over hoe hij het verhaal voor de avonturen van Percy, Annabeth (Leah Sava Jeffries), en Grover (Aryan Simhadri) bedacht. Toen zijn jonge zoon moeite had met school, begon Riordan hem verhalen te vertellen over de Griekse mythologie. Tegen de tijd dat de auteur geen mythen meer had om met zijn kind te delen, bedacht hij een nieuwe protagonist die rechtstreeks de wereld in kon stappen waar hij al zo lang over had gepraat. Het resultaat was het eerste Percy Jackson-boek, dat nu dus is gebruikt voor het eerste seizoen van de serie op Disney+.

Releaseschema Percy Jackson and the Olympians

Vandaag (20 december) zijn de eerste 2 afleveringen te zien op Disney+. Het gehele schema is als volgt:

  1. 20 december
  2. 20 december
  3. 27 december
  4. 3 januari
  5. 10 januari
  6. 17 januari
  7. 24 januari
  8. 31 januari
Afbeelding: 'Percy Jackson and the Olympians', TMDB

Meer artikelen