Peter Dinklage gelooft dat Hunger Games-prequel nieuwe fans kan aantrekken

KKees van den Berg 27 november 2023 10:35

Peter Dinklage, onder meer bekend van de Hunger Games-franchise, heeft zijn hoop uitgesproken dat de prequel van de trilogie nieuwe fans zal aantrekken. De acteur onthulde dit in een recent interview met de The Late Show With Stephen Colbert.

Dinklage hoopt op nieuwe fans

Bekend als een van de meest prominente figuren in de Hunger Games-serie, heeft Peter Dinklage onlangs uitgesproken dat hij hoopt dat de prequel van de serie, 'The Ballad of Songbirds and Snakes', een nieuwe golf van fans zal aantrekken. De acteur gelooft dat de prequel, ondanks dat het zich voor de originele trilogie afspeelt, de potentie heeft om kijkers te inspireren de originele films te bekijken.

Prequel kan zonder context worden bekeken

Tijdens zijn verschijning op The Late Show With Stephen Colbert, legde Dinklage uit dat 'The Ballad of Songbirds and Snakes' ook kan worden bekeken zonder dat men de gehele originele trilogie heeft gezien. In de prequel neemt Dinklage de rol van Dean Casca Highbottom op zich, het hoofd van de Academie in het Capitool, die het idee van de Hunger Games bedenkt maar later spijt krijgt van deze beslissing.

'The Ballad of Songbirds and Snakes' heeft indrukwekkende prestaties geleverd aan de box office, met een opbrengst van meer dan $ 100 miljoen. Deze cijfers zetten het op gelijke voet met de eerste film uit de originele trilogie. Naast het commerciële succes, heeft de film ook hoge waarderingen gekregen van het publiek op Rotten Tomatoes met een score van 90%, waardoor het de hoogst gewaardeerde film in de franchise is.

Afbeelding: 'The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes', TMDb

Meer artikelen