Peter Morgan werkt aan filmadaptatie van 'Patriots' voor Netflix, ondanks geruchten over terugkeer 'The Crown'

KKees van den Berg 10 mei 2024 10:20

Het volgende project van Peter Morgan voor Netflix wordt waarschijnlijk een filmadaptatie van zijn toneelstuk 'Patriots', ondanks geruchten dat 'The Crown' terugkomt, volgens bronnen dicht bij de schrijver.

Morgan richt zich op 'Patriots' filmadaptatie

Peter Morgan, het brein achter 'The Crown', is volgens bronnen dicht bij de schrijver meer geneigd om zijn volgende project voor Netflix te richten op een filmadaptatie van zijn toneelstuk 'Patriots'. Dit nieuws komt te midden van een reeks geruchten in het VK deze week over de terugkeer van 'The Crown' na het succes van 'Scoop'. Maar het lijkt erop dat Morgan een pauze wil nemen van de koninklijke thema's.

'Patriots' vertelt het verhaal van Berezovsky en Poetin

Een van de projecten die Morgan prioriteit geeft, is een schermversie van 'Patriots'. Dit stuk verhaalt de opkomst van miljardair Boris Berezovsky en de toenmalige vice-burgemeester van St. Petersburg, Vladimir Poetin. Het toneelstuk kende succes tijdens zijn 12-weken durende run in het Noel Coward Theatre in West End, Londen, wat hielp het over te brengen naar Broadway's Ethel Barrymore Theatre in New York.

Netflix ondersteunt 'Patriots'-filmproject

Netflix stond achter de Broadway-versie van de show, wat tevens hun Broadway-productiedebuut markeerde. Volgens een bron omvatte de deal ook de toezegging om een filmversie van 'Patriots' te ontwikkelen. Alhoewel het project nog niet volledig groen licht heeft gekregen, zijn de plannen voor een filmversie al in volle gang.

Ondanks de plannen voor 'Patriots', heeft Morgan zelf gehint naar een mogelijke terugkeer naar 'The Crown'. Hij heeft toegegeven dat er een idee begint te ontstaan dat een terugreis in de tijd zou kunnen betekenen, mogelijk zelfs tot aan de dood van koningin Victoria in 1901. De Sun meldde deze week dat 'The Crown' zou terugkeren in 'hapklare brokjes', te beginnen met de regeerperiode van Edward VII.

Afbeelding: 'The Crown', TMDB

Meer artikelen