Peter Ramsey haalt uit naar Bob Iger over opmerkingen over 'The Marvels'

DDavid Meijer 3 december 2023 13:16

Mede-regisseur van 'Spider-Man: Into the Spider-Verse Peter Ramsey uit heftige kritiek op de recente en controversiële uitspraken van Disney CEO Bob Iger over 'The Marvels'.

Ramsey kritiseert Iger's opmerkingen

Ramsey maakte gehakt van Iger's opmerkingen tijdens de New York Times' Dealbook Summit op 30 november, waarin hij stelde dat de box-office problemen van The Marvels voortkwamen uit een gebrek aan toezicht.

Iger's controversiële opmerkingen

Iger's woorden bleken enorm controversieel waardoor fans, figuren uit de industrie en journalisten hem op het matje riepen. Een fragment van Iger's commentaar luidt: "The Marvels werd gefilmd tijdens Covid. Er was niet zoveel toezicht op de set, om zo te zeggen, waar we leidinggevenden hebben [die] echt kijken naar wat er dag na dag na dag wordt gedaan."

De box-office problemen van The Marvels

De box-office-problemen van The Marvels zijn duidelijk, de film heeft tot nu toe zijn budget van $220 miljoen niet weten terug te verdienen en heeft tot 30 november slechts $188 miljoen opgebracht. DaCosta reageerde op enkele van de kritieken, waaronder 'virulente en gewelddadige en racistische - en seksistische en homofobe' opmerkingen, en schetste dat ze alleen zou ingaan op beschaafde kritiek.

Ramsey regisseerde Spider-Man: Into the Spider-Verse samen met Bob Persichetti en Rodney Rothman. De film werd uitgebracht op 14 december 2018 en bracht $384 miljoen op tegen een budget van $90 miljoen. De nieuwste en laatste film in de Spider-Verse trilogie: Beyond the Spider-Verse heeft nog geen geplande releasedatum.

Afbeelding: 'The Marvels', TMDB

Meer artikelen