Pixar's Turning Red, Soul en Luca krijgen een bioscooprelease in 2024

RRoos Verhoeven 6 december 2023 12:47

Na hun oorspronkelijke debuut op Disney Plus zullen Soul, Turning Red en Luca volgend jaar in de bioscoop te zien zijn. Dit is een stap van Disney om hun streamingprojecten beter te kunnen monetizen.

Disney zoekt naar betere monetarisatie

Disney's CEO, Bob Iger, heeft eerder zijn bezorgdheid geuit over de manier waarop Disney Plus-projecten worden gemonitized. Hoewel deze projecten populair zijn, hebben ze niet zoveel nieuwe abonnees weten te trekken als investeerders hadden gehoopt. Dit heeft ertoe geleid dat Disney andere methoden is gaan verkennen om meer inkomsten te genereren uit hun streamingcatalogus.

Pixar films krijgen bioscooprelease

In een poging om hun streamingprojecten beter te monetizen heeft Disney aangekondigd dat verschillende populaire films die oorspronkelijk op Disney Plus in première gingen binnenkort in de bioscoop zullen verschijnen. Dit omvat Pete Docter’s Soul, Domee Shi’s Turning Red, en Enrico Casarosa’s Luca. Deze films waren oorspronkelijk online uitgebracht vanwege de covid-19-pandemie, maar zullen dus in 2024 in de bioscoop te zien zijn op het grote scherm.

De aankomende bioscoopreleases van deze films zijn gepland met bijbehorende korte films. Soul zal samen met de korte film Burrow van Madeline Sharafian te zien zijn vanaf 11 januari. Op 8 februari zal Turning Red worden vertoond met Kitbull van Rosana Sullivan. Luca zal vanaf 21 maart te zien zijn met For the Birds van Ralph Eggleston.

Afbeelding: 'Luca', TMDB

Meer artikelen