Plotwending in Netflix-serie 'One Day' houdt kijkers in zijn greep

KKees van den Berg 14 februari 2024 11:01

De nieuwste romantische serie van Netflix, One Day, laat kijkers achter met een pijnlijk hart. De tragische liefdesgeschiedenis tussen Emma Morley en Dexter Mayhew heeft een verrassende wending die fans van de serie niet hadden zien aankomen.

Het verhaal van Emma en Dexter

One Day, een serie gebaseerd op een boek van David Nicholls, heeft de harten van het publiek veroverd. De serie volgt de ontluikende romance tussen Emma Morley, gespeeld door Ambika Mod, en Dexter Mayhew, gespeeld door Leo Woodall. Hun vriendschap, die begint tijdens hun studietijd aan de Universiteit van Edinburgh, ontwikkelt zich tot een diepe liefde. De werelden waaruit ze komen, verschillen echter aanzienlijk: Emma is een idealistische schrijfster uit de arbeidersklasse die de wereld wil veranderen, terwijl Dexter opgroeit in een welvarend milieu en het leven makkelijk neemt.

One Day onderscheidt zich van standaard serieformats door de unieke opbouw. De serie volgt niet de lineaire tijd, maar focust in plaats daarvan op een specifieke dag - St. Swithin's Day op 15 juli - die in elke aflevering in een ander levensjaar van het paar wordt gepresenteerd. Deze onconventionele structuur wordt door fans van de serie geprezen en draagt bij aan de diepe emotionele resonantie van het verhaal.

Heftige plotwending

In de voorlaatste aflevering van One Day komt de relatie tussen Emma en Dexter tot een plotseling en tragisch einde. Dexter luistert naar een liefdevolle voicemail die zijn vrouw, Emma, heeft achtergelaten, niet wetende dat ze net is omgekomen bij een verkeersongeval. Deze plotselinge wending in het verhaal heeft kijkers over de hele wereld geschokt, die hun hartzeer op sociale media uiten.

Hoewel er altijd discussie is over hoe trouw een boekverfilming moet blijven aan het originele werk, besloot Nicole Taylor, de hoofdschrijfster van de serie, dat het noodzakelijk was om het einde van het boek te handhaven. Ze voelde geen druk om het te veranderen, maar wilde het opnieuw onder de loep nemen voor de serie. Deze beslissing heeft bijgedragen aan de emotionele impact van de serie.

Reacties op One Day

Ondanks het hartverscheurende einde, hebben kijkers de emotionele diepte van de serie geprezen. Ze waren onder de indruk van hoe de serie zowel vreugde als verdriet kon opwekken, en velen beschouwden One Day als een van de meest emotioneel impactvolle series die ze op Netflix hadden gezien. Desondanks merkte tv-criticus Nick Hilton op dat de chemie tussen de twee hoofdpersonen niet siste zoals verwacht.

Meer artikelen