'Pokémon Concierge' seizoen 2 op Netflix: wat we tot nu toe weten

KKees van den Berg 9 januari 2024 10:56

De een schattige animatieserie 'Pokémon Concierge' op Netflix wacht nog op verlenging voor een tweede seizoen. De serie was een hit onder fans, maar er is nog geen bevestiging van een vervolg. Dit artikel geeft een overzicht van wat we tot nu toe weten.

Toekomst van Pokémon Concierge nog onzeker

'Pokémon Concierge' is één van de meest schattige series die ooit op Netflix is verschenen. De fans houden van deze slice-of-life serie. Echter, een tweede seizoen is nog niet bevestigd.

Nieuwe richting voor Pokémon-franchise

De Pokémon franchise heeft zich met 'Pokémon Concierge' gewaagd aan haar eerste slice-of-life en stop-motion project. Het animatiestudio Dwarf, dat ook achter de geliefde serie Rilkkuma en Kaoru zit, heeft de serie geanimeerd. Ook Creatures en the Pokémon Company hebben aan de serie gewerkt.

De cijfers wijzen op een hoge voltooiingsgraad voor 'Pokémon Concierge'. Binnen vier dagen na de release werd de serie al voor 3,1 miljoen uur bekeken, wat neerkomt op ongeveer 2,6 miljoen views. Gezien de populariteit van de Pokémon franchise hadden we meer kijkers verwacht in de eerste vier dagen. Echter, gezien de timing rond de feestdagen, kon de serie wellicht minder prioriteit hebben gehad bij kijkers.

Mogelijkheden voor seizoen 2

De wereld van Pokémon bestaat uit meer dan 1000 wezens van verschillende vormen en maten. Een tweede seizoen van 'Pokémon Concierge' zou dus een overvloed aan nieuwe Pokémon kunnen introduceren. Sommige van de populairste Pokémon zijn nog niet in de serie verschenen. De fans zouden ook graag de verschijning van legendarische Pokémon zien, waarvan er momenteel geen tekort is.

Als Netflix besluit om 'Pokémon Concierge' te vernieuwen voor een tweede seizoen kan het enige tijd duren voordat het volgende seizoen te streamen is. De productie van stop-motion is vrij uitgebreid, en er is veel liefde en passie in de productie van 'Pokémon Concierge' gestoken, zoals te zien is in de onderstaande video.

Afbeelding: 'Pokémon Concierge', TMDB

Meer artikelen