Prequel 'The Umbrella Academy' komt uit in juni 2024

DDavid Meijer 27 november 2023 07:12

2024 belooft een groot jaar te worden voor 'The Umbrella Academy' op Netflix. Naast het verschijnen van het laatste seizoen komt er ook een nieuwe prequelroman, getiteld 'The Umbrella Academy: Young Blood', uit in juni. Het boek is geschreven door Alyssa B. Sheinmel en gaat dieper in op de jeugdjaren van de helden.

Nieuwe roman duikt in jeugdjaren van helden

Alyssa B. Sheinmel, bekend van eerdere Netflix-werken, heeft haar pen opnieuw opgepakt voor het schrijven van een nieuw boek binnen het universum van 'The Umbrella Academy'. De roman, 'The Umbrella Academy: Young Blood', die in juni 2024 wordt uitgebracht, belooft fans een diepgaande kijk op de vroege jaren van de helden van de serie. Met de verdwijning van Five als belangrijk plotpunt, wordt de lezer meegenomen op een avontuur van 336 pagina's door het verleden van de personages.

De officiële omcshrijving van het boek, vrijgegeven door Abrams Books, toont aan dat onze helden van 'The Umbrella Academy' meer zijn dan hun superkrachten. Na de verdwijning van hun broer Five, en met de druk van hun toegenomen roem, worstelen de personages met hun verlangen om normaal te zijn. Ze worden echter voortdurend geconfronteerd met de hoge verwachtingen van hun veeleisende en tirannieke vaderfiguur, Hargreeves. Dit leidt tot een avontuur dat hen op de proef stelt en hen dwingt om te kiezen tussen een 'normale' nacht en een missie die de wereld kan redden.

Alyssa B. Sheinmel is geen onbekende in de wereld van companionboeken voor populaire Netflix-series. In 2021 was ze verantwoordelijk voor het schrijven van het companionboek 'Outer Banks: Lights Out', een aanvulling op de gelijknamige serie. Met 'The Umbrella Academy: Young Blood' duikt ze opnieuw in het universum van een populaire Netflix Original, om fans extra verdieping en context te bieden naast de afleveringen.

Meer boeken op komst in 2024

2024 belooft een druk jaar te worden voor fans van 'The Umbrella Academy', met niet één, maar twee nieuwe boeken. Naast 'The Umbrella Academy: Young Blood' kunnen ze uitkijken naar 'The Umbrella Academy: The Commission Handbook'. Dit boek, dat in februari 2024 wordt uitgebracht, noemt zichzelf een 'Complete Commission Guide To Temporal Anomalies'. Fans kunnen dus een diepgaande kijk verwachten op de tijdreisaspecten van de serie.

Vierde en laatste seizoen op komst

Buiten de boeken om, kijken fans van 'The Umbrella Academy' uiteraard ook uit naar het vierde en laatste seizoen van de serie dat in 2024 op Netflix zal verschijnen. De toekomst is echter nog onzeker voor een mogelijke spin-off-serie gebaseerd op de Sparrow Academy. Hoewel er nog geen bevestiging of ontkenning is geweest, houden fans hoop op meer content in dit fascinerende universum.

Afbeelding: 'The Umbrella Academy', TMDb

Meer artikelen