Prijswijziging bij Prime Video: De standaardabonnementsprijs gaat omhoog

RRoos Verhoeven 2 november 2023 13:01

Amazon Prime heeft aangekondigd dat de prijs van een Prime Video-abonnement zal stijgen. De kenmerkende prijs van 2,99 euro per maand wordt vervangen door een maandelijkse vergoeding van 4,99 euro.

Amazon Prime verhoogt abonnementsprijs

Amazon Prime heeft zijn abonnees op de hoogte gebracht van een prijsverhoging voor het Prime Video-abonnement. De prijs van het abonnement, die voorheen 2,99 euro was, zal nu stijgen naar 4,99 euro per maand. Deze verandering markeert het einde van de lage abonnementsprijs die sinds de lancering van Prime Video in Nederland in 2020 gold.

Verbeteringen en uitbreidingen bij Amazon Prime

Amazon Prime heeft in de mededeling ook aangegeven dat ze in de afgelopen jaren hun bibliotheek hebben uitgebreid, inclusief met originals zoals The Continental (2023) en The Lord of the Rings: The Rings of Power (2022– ). Daarnaast hebben ze hun logistieke voorwaarden verbeterd voor het verschepen van producten, en blijven ze exclusieve deals en kortingen aanbieden aan hun abonnees.

Voor abonnees die de nieuwe maandprijs te hoog vinden, biedt Prime Video ook een jaarabonnement aan. Dit abonnement kost 49,90 euro per jaar. Op deze manier kunnen abonnees geld besparen door te kiezen voor een jaarlijkse betaling in plaats van een maandelijkse.

Mogelijkheid tot beëindiging abonnement

Als abonnees niet akkoord gaan met de prijsverhoging, hebben ze de mogelijkheid om hun abonnement te beëindigen. Dit kan online of door contact op te nemen met de klantenservice. Het is altijd belangrijk om de looptijd van het abonnement te controleren, om te zien hoe lang het abonnement nog actief is na annulering.

Meer artikelen