Producenten van Netflix-hit 'Nowhere' vinden nieuw project in horror 'Tooth Fairy'

RRoos Verhoeven 3 februari 2024 13:01

De makers van de succesvolle Netflix-film 'Nowhere', de meest bekeken Spaanstalige film op de streamingdienst, hebben hun volgende film gevonden in de vorm van de bovennatuurlijke horror 'Tooth Fairy'. De film wordt gelanceerd door het Britse verkoopbedrijf Architect.

Verdwijningen en vengeful geesten

In 'Tooth Fairy' wordt een reeks kinderverdwijningen in een hechte, landelijke gemeenschap in Spanje onderzocht. Wanneer een maatschappelijk werkster begint te graven in de mythen en legenden van het dorp, ontdekt ze dat ze onbewust een angstaanjagende, wraakzuchtige geest heeft doen ontwaken. De filmopnames zullen deze zomer van start gaan.

Producenten Miguel Ruz en Jordi Roca hebben de financiering voor het project rondgekregen van schrijver-regisseur Tony Morales. 'Tooth Fairy' markeert het speelfilmdebuut van de Spaanse filmmaker Morales, die eerder horror kortfilms maakte zoals 'Abracitos', 'Black Eyed Child', 'Alicia' en 'Hada', waarop 'Tooth Fairy' is gebaseerd.

Wereldwijde verkoop en financiering

Architect heeft de wereldwijde verkoop van 'Tooth Fairy' gelanceerd en heeft als uitvoerend producent financiering opgehaald via het Braziliaanse bedrijf Reagent Media. Reagent's Marcos Tellechea en Guilherme Martin Somlo zijn uitvoerend producenten. Ruz en Roca's bedrijf Rock & Ruz regelen de rechten voor Spanje.

Succes van 'Nowhere'

Rock & Ruz komen af van hun debuutfeature, de Netflix survival thriller 'Nowhere', die 85 miljoen views en 155 miljoen bekeken uren heeft verzameld. Hiermee is het de meest bekeken Spaanstalige film op Netflix tot op heden, en de tweede meest bekeken niet-Engelstalige film ooit op de streamingdienst. Bij de lancering stond het op nummer één in 45 landen, en eindigde 2023 als de meest bekeken niet-Engelstalige titel op de service.

Reagent heeft eerder 'Pacificado' geproduceerd, die de Beste Film won op het San Sebastian Film Festival. Ze waren uitvoerend producent van 'American Made', met Tom Cruise, en verzorgden de financiering voor 'The Revenant' en 'Lone Survivor'. Het bedrijf heeft onlangs Justin Anderson's 'Swimming Home' in première laten gaan op het Internationaal Filmfestival van Rotterdam.

Meer artikelen