Productie van het seizoen 5 'Stranger Things' nu écht officieel gestart

KKees van den Berg 10 januari 2024 16:38

Het langverwachte vijfde en laatste seizoen van Netflixs hitserie Stranger Things is nu officieel in productie. Om dit te vieren heeft Netflix ook een castfoto vrijgegeven, een belangrijke mijlpaal voor de serie die in 2016 van start ging.

Laatste seizoen Stranger Things in productie

Het vijfde en laatste seizoen van Stranger Things, een van Netflix's meest populaire series, is nu officieel in productie. Dit is een belangrijke mijlpaal voor de reeks die in 2016 van start ging. De productie liep vertraging op door een staking van scenaristen, maar is nu volop bezig.

https://twitter.com/CultureCrave/status/1743430959549341906

Castfoto onthuld door Netflix

Om te vieren dat de productie van het vijfde seizoen nu officieel is begonnen, heeft Netflix een foto van de cast op de set vrijgegeven. Op de foto zien we onder anderen Noah Schnapp, Millie Bobby Brown, David Harbour, Winona Ryder, Cara Buono, Joe Keery, Amybeth McNulty, Charlie Heaton, Brett Gelman, Maya Hawke, Natalia Dyer, Jamie Campbell Bower, Priah Ferguson, Linda Hamilton, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Ross Duffer, Matt Duffer, Finn Wolfhard en Sadie Sink.

Linda Hamilton toegevoegd aan de cast

Linda Hamilton, vooral bekend van haar rol in The Terminator, is toegevoegd aan de cast van Stranger Things. Ze voegde zich in juni 2023 bij de ploeg, maar we weten nog niet welk personage ze zal vertolken. Dit is de eerste keer dat we haar zien met de rest van de cast.

Netflix gaf al eerder de eerste regels van het script van het vijfde seizoen vrij en maakte bekend dat de eerste aflevering 'Hoofdstuk één: De Kruip' zal heten. Oorspronkelijk stond de productie gepland voor vorig jaar, maar door de staking van de schrijvers werd alles stilgelegd.

Afbeelding: 'Stranger Things', TMDB

Meer artikelen