Rachel Brosnahan geeft voorproefje van haar rol in 'Superman: Legacy'

RRoos Verhoeven 17 januari 2024 15:33

Rachel Brosnahan, bekend van The Marvelous Mrs. Maisel, speelt een 'vurig intelligente' Lois Lane in de nieuwe film Superman: Legacy. Ze belooft dat ze trouw blijft aan het bronmateriaal, maar ook haar eigen draai aan het personage zal geven.

Rachel Brosnahan als Lois Lane

Tijdens haar verschijning bij de Critics Choice Awards teaseerde Rachel Brosnahan, de ster van Superman: Legacy, haar rol als Lois Lane. Ze beschreef het personage als 'vurig intelligent', en beloofde het bronmateriaal te eren, maar ook haar eigen draai te geven aan het personage. Ze maakte een subtiele verwijzing naar haar rol in The Marvelous Mrs. Maisel, die die avond ook gevierd werd, door te zeggen dat Lois '...durf ik te zeggen, geweldig?' zou zijn.

Een nieuwe Superman-film

Brosnahan werd een paar keer aangesproken op de rode loper om over de rol te praten. Ze zei onder andere dat de focus lag op het maken van een film die goed genoeg was om een andere Superman film te rechtvaardigen. Ze benadrukte dat die samenwerking met James Gunn tot nu toe heel plezierig was. Brosnahan concludeerde dat ze enthousiast waren om hun eigen draai aan de dingen te geven, maar ook om dit materiaal dat ze allemaal zo liefhebben te eren.

Er zijn berichten verschenen kort nadat de staking van SAG-AFTRA was afgelopen, waarin werd gesuggereerd dat de film waarschijnlijk in het voorjaar met de productie zal starten. Dit geeft het ongeveer anderhalf jaar vanaf de eerste filmdag tot aan de theatrale release. Dit is ongeveer in lijn met Gunn's Guardians of the Galaxy vol. 3, die in november 2021 met productie begon en in april van dit jaar werd uitgebracht.

Het plot van Superman: Legacy

Er is weinig bekend over het verhaal van Superman: Legacy, behalve dat het gaat over een versie van Superman die zijn rol als beschermer van de wereld heeft geaccepteerd, maar die ook een netwerk van bondgenoten heeft om op terug te vallen. Anthony Carrigan uit Gotham zal verschijnen in de film als Metamorpho, en andere superhelden in de film zijn Hawkgirl (Isabela Merced), Guy Gardner (Nathan Fillion), en Mister Terrific (Edi Gathegi).

Release 'Superman: Legacy'

Superman: Legacy wordt in de bioscopen verwacht op 11 juli 2025. Het team achter de film bevat enkele bekende namen, zoals cinematograaf Henry Braham (The Suicide Squad, Guardians of the Galaxy vol. 3), productieontwerper Beth Mickle (The Suicide Squad, Guardians of the Galaxy vol. 3), kostuumontwerper Judianna Makovsky (Harry Potter and the Sorcerer's Stone, Avengers: Endgame) en art director David Scott (Godzilla: King of the Monsters, Spider-Man: No Way Home). De casting is gedaan door John Papsidera van Yellowstone en Oppenheimer.

Meer artikelen