Recensie bioscoopfilm 'The Last Front' (2024)

RRoos Verhoeven 14 mei 2024 18:37

'The Last Front', het regiedebuut van de Belgische filmmaker Julien Hayet-Kerknawi, brengt de gruwelen van de Eerste Wereldoorlog tot leven. De film, gebaseerd op zijn internationaal bekroonde kortfilm 'A Broken Man', toont de gruweldaden die de Duitsers aanrichtten in België.

Belgisch regiedebuut in Kortrijk

Brusselaar Julien Hayet-Kerknawi maakt zijn regiedebuut met 'The Last Front'. De setting voor de film was de stad Kortrijk, waar de film ook voor het eerst werd vertoond. Het is een belangrijke stap in Hayet-Kerknawi’s carrière, die nu zijn stempel op de Belgische filmindustrie begint te drukken.

Gruweldaden van de Duitsers onthuld

Een cruciaal onderdeel van de film is de weergave van de gruwelijkheden die de Duitsers begingen in de Belgische dorpen tijdens de Eerste Wereldoorlog. Deze donkere periode wordt ook wel 'The Rape of Belgium' genoemd. De film durft deze pijnlijke herinnering aan te kaarten en brengt de gruwelijke werkelijkheid in beeld.

Internationale sterrencast

De cast van 'The Last Front' is een waar internationaal ensemble met acteurs als Iain Glen (bekend van 'Games of Thrones'), Sasha Luss, Joe Anderson en onze eigen Koen De Bouw. Het is een indrukwekkende line-up die de diversiteit en het talent van de cast benadrukt.

Hayet-Kerknawi toont zijn toewijding tot het genre door de spanning in de film tot het eind vast te houden. Echter kan zijn keuze om de acteurs niet in hun moedertaal te laten spreken voor sommige kijkers een struikelblok zijn. Desondanks toont 'The Last Front' de potentie van Hayet-Kerknawi als filmmaker.

Afbeelding: 'The last Front', via FIlmdepot

Meer artikelen