Recensie Netflix-film 'A través de tu mirada' (2024)

RRoos Verhoeven 23 februari 2024 16:58

Met 'A través de tu mirada' levert Netflix nog een aflevering van de populaire, maar vaak teleurstellende reeks middelmatige romantische films. Het derde en mogelijk laatste deel van de serie is een verhaal van twee geliefden die zich een weg banen door talloze conflicten en misverstanden.

Populariteit van middelmatige romantische films

De populariteit van middelmatige romantische films op Netflix blijft ondanks hun gebrek aan kwaliteit onverminderd groot. Van 'Fifty Shades of Grey' tot '365 Days' en 'After', de streaming gigant blijft deze films uitbrengen, maar helaas leveren ze zelden een verhaal op dat het waard is om onthouden te worden.

Derde deel van de 'A través'-serie

Met 'A través de tu mirada' komt het Spaanse antwoord op het middelmatige romantiekgenre. Het is het derde en mogelijk laatste deel van de serie, waarin de tumultueuze romance van Raquel en Ares, buren die geliefden worden, wordt gevolgd. Het is een repetitieve tocht waarin de personages keer op keer naar elkaar blijven terugkeren.

Gebrek aan diepgang en originaliteit

'A través de tu mirada' is geen totaal wanproduct, maar ook niet erg boeiend te noemen vanwege de weinige diepgang die de fim heeft. A través de tu mirada voelt repetitief met Ares en Raquel die keer op keer proberen hun weg terug naar elkaar te vinden, conflict na conflict.

De individuele reizen van de andere Hidalgo-broers hadden een veel boeiender kijkervaring kunnen bieden. Het zien van de worstelingen van Artemis als een man die verliefd is geworden op zijn huishoudster Claudia, terwijl hij een kind met haar verwacht, zou veel interessanter zijn geweest. Bovendien zou een volledige spin-off-serie over Apollo's romantische misstappen en ontdekking van zijn seksualiteit ook een interessant plot hebben opgeleverd.

Overhaast en onbevredigend einde

'A través de tu mirada' dient als een mogelijke conclusie voor het verhaal van Ares en Raquel, maar het einde is overhaast en voelt afgekapt. Het lijkt alsof er een groot deel van de film is weggesneden in de laatste edit, waardoor het einde onbevredigend aanvoelt.

2.5/5

Afbeelding: 'Through My Window 3: Looking at You', TMDB

Meer artikelen