Recensie Netflix-serie 'Carol & The End of the World': Een troostrijke kijk op de apocalyps

RRoos Verhoeven 20 december 2023 11:11

De nieuwe serie op Netflix 'Carol & The End of the World' gaat over een rustige veertiger die de aanstaande ondergang van de aarde gebruikt als kans voor zelfreflectie en ontdekking. Terwijl de wereld in chaos verkeert vindt Carol vreugde in het alledaagse.

Carols zoektocht naar zelfontdekking

In 'Carol & The End of the World' is de wereld zoals we die kennen aan het eindigen, maar in plaats van zich over te geven aan excessen kiest de hoofdpersoon Carol voor een pad van zelfreflectie en ontdekking. Carol (Martha Kelly) is een rustige, onopvallende vrouw wiens interesses bestaan uit het verzamelen van keramische muizen, luisteren naar Whitney Houston en uit eten gaan bij Applebee's. Terwijl de rest van de wereld hun laatste maanden uitbundig viert, blijft Carol haar dagelijkse routine volgen en vindt ze vreugde in de eenvoud van het alledaagse leven.

Continu veranderende toon en stijl

De serie is zeker niet eentonig, met voortdurende veranderingen in toon en stijl. Van een lange roadtrip met een vader en zoon tot een overval op een cruiseschip en zelfs een kortfilm over surfen; 'Carol & The End of the World' houdt het publiek vast met zijn verrassende en creatieve plotwendingen. Het is een unieke mix van genres die allemaal samenkomen om een boeiend en diepgaand verhaal te vertellen.

Verhalen van zelfontdekking tegen apocalyptische achtergrond

Het einde van de wereld dient in deze serie meer als een achtergrond voor de persoonlijke reizen van de personages dan als hoofdplot. De nadruk ligt op de mensen en hun individuele verhalen van zelfontdekking. Zelfs de kleinere rollen worden met respect en liefde behandeld. Van Somalische piraten die eindelijk rust zoeken tot een Russische schoonmaakster die niets anders lijkt te kunnen doen, iedereen krijgt bevredigende verhaallijnen met verrassende diepgang.

'Carol & The End of the World' is nu te zien op Netflix en is zeker de moeite waard om te bekijken. In een tijdperk waarin apocalyptische verhalen vaak donker en grimmig zijn, biedt deze serie een lichtpuntje in die duisternis.

Afbeelding: 'Carol & the End of the World', TMDB

Meer artikelen