Recensies 'Kingdom of the Planet of the Apes' (2024): overtreft verwachtingen

RRoos Verhoeven 8 mei 2024 18:42

Het vierde deel van de moderne 'Planet of the Apes'-reeks, 'Kingdom of the Planet of the Apes', maakt een grote indruk op critici en wordt zelfs bestempeld als de beste film van de franchise.

Lovende reacties op 'Kingdom of the Planet of the Apes'

De moderne 'Planet of the Apes'-reeks heeft de lat hoog gelegd met de eerste drie films, maar 'Kingdom of the Planet of the Apes' lijkt dit nog te overtreffen. De eerste reacties op dit nieuwe apenavontuur zijn zeer positief: critici noemen de film 'spectaculair' en sommigen bestempelen het zelfs als de beste film van de franchise. Dit belooft veel voor fans van de serie.

"Beste film van de franchise." - Ryan Kristafer, Good Day New York

"Indrukwekkend en spectaculair." - Adam Weissler, Extra

"Spektakel waar je mond van open valt." - Matt Neglia, Next Best Picture

Introductie van een nieuwe apenleider

In 'Kingdom of the Planet of the Apes' bevinden we ons vele jaren na 'War for the Planet of the Apes'. Dit deel draait niet meer om Ceasar, gespeeld door Andy Serkis, maar introduceert een nieuwe apenleider. Hoewel veel apen Caesar nog kennen, zijn er groepen die nog nooit van hem hebben gehoord. Anderen verdraaien zijn leer om andere groepen tot slaaf te maken. De nieuwe apenleider gaat op zoek naar vrijheid, waarbij een jonge menselijke vrouw de sleutel lijkt te zijn tot zijn zoektocht.

'Kingdom of the Planet of the Apes' draait vanaf vandaag in de bioscoop. Wie de serie nog wil inhalen of opnieuw wil beleven, kan de eerste drie delen nu bekijken op Disney+. Hiermee is 'Kingdom of the Planet of the Apes' een van de vele nieuwe films die deze week op het grote scherm verschijnen.

Afbeelding: 'Kingdom of the Planet of the Apes', TMDB

Meer artikelen