Recordkijkcijfers in het VK voor Netflix en Disney+ met voetbaldocumentaires over Beckham en Rooney

KKees van den Berg 13 november 2023 15:47

In oktober 2023 zorgden documentaires over voetbalsterren voor recordhoogtes in de kijkcijfers van Netflix en Disney+ in het Verenigd Koninkrijk. De levens van David Beckham en Coleen Rooney, de vrouw van voormalig Manchester United ster Wayne Rooney, werden in deze documentaires belicht.

Recordpublieksbereik voor Netflix en Disney+

Netflix en Disney+ hebben het in oktober goed gedaan in het Verenigd Koninkrijk met hun documentaires over David Beckham en Coleen Rooney. Het publieksbereik, een term die het aantal kijkers meet dat minstens drie opeenvolgende minuten naar een streamingdienst of lineair netwerk kanaal heeft gekeken, bereikte recordhoogtes. Voor Netflix stond dit cijfer op 43M, terwijl Disney+ een equivalent cijfer had van 27.37M kijkers, volgens Barb, het officiële TV publieksonderzoeksorgaan in het VK.

Voetbaldocumentaires over Beckham en Rooney

De documentaire over David en Victoria Beckham, geregisseerd door Fisher Stevens, was een bijzonder hoogtepunt voor Netflix. Het openstellen van het leven van dit bekende stel trok op de lancering op 4 oktober maar liefst 3,8 miljoen kijkers. Dit maakt het de best bekeken uitzending van Netflix voor het jaar 2023 tot nu toe.

De documentaire 'Coleen Rooney: The Real Wagatha Story', die de veelbesproken juridische strijd van Coleen Rooney met Rebekah Vardy onder de loep neemt, ging op 18 oktober in première op Disney+. Met deze documentaire leverde Disney+ een sterke bijdrage aan zijn hoogste kijkcijfers sinds Barb begon met het rapporteren van publieksbereikcijfers voor streamingdiensten in oktober 2022.

Meer artikelen