‘Red One’: Kerstfilm met Dwayne Johnson en Chris Evans krijgt releasedatum

RRoos Verhoeven 22 december 2023 11:28

De kerstfilm 'Red One' met in de hoofdrol Dwayne Johnson en Chris Evans zal volgend jaar vroeg in het kerstseizoen in de bioscopen te zien zijn voordat hij daarna op Prime Video te zien.

Bioscooprelease en Prime Video-debuut

Amazon kondigde 'Red One' oorspronkelijk aan voor lancering dit jaar maar er is nu een nieuwe datum om in je agenda te noteren. Volgens Deadline krijgt de feestelijke film zijn bioscoopdebuut vóór Thanksgiving (28 november) volgend jaar, waardoor het publiek van alle feestelijke capriolen op het grote scherm kan genieten voordat de film naar Prime Video verhuist om daar te streamen. De verwachtingen zijn in ieder geval alvast hooggespannen voor dit hoogtepunt van het kersteizoen volgend jaar.

Regie en script van 'Red One'

Jake Kasdan, die Johson kent van 'Jumanji', neemt de regie van 'Red One' op zich met een script van 'Fast and Furious'-schrijver Chris Morgan. De film is gebaseerd op een origineel verhaal van Hiram Garcia, president van de productie bij Seven Bucks. Garcia beschrijft de komende actiekomedie als een 'originele kerstfilm zoals niets ervoor'.

Johnson's beschrijving van 'Red One'

In een Instagram-post van Johnson wordt de film omschreven als een unieke kijk op Kerstmis. De ster beschrijft het als 'een grote, leuke, actievolle en frisse nieuwe kijk op Kerstmis' die een mix is van verschillende populaire films, waaronder 'Jumanji', 'Miracle on 34th Street', 'Hobbs & Shaw', en 'Harry Potter', met een vleugje van Johnsons favoriete kerstfilm, 'It's a Wonderful Life'. Dit suggereert dat we een zeer originele en onverwachte kerstfilm kunnen verwachten.

Bekijk hier de post op Instagram

Johnson en Evans delen de hoofdrollen in 'Red One' waar Johnson een personage genaamd Callum Drift speelt, terwijl Evans de rol van Jack O'Malley op zich neemt. J.K. Simmons voegt een unieke draai toe aan de film met zijn vertolking van een rocksterversie van de Kerstman. De sterrencast wordt verder aangevuld met namen als Lucy Liu, Kiernan Shipka, Bonnie Hunt, Kristofer Hivju, Nick Kroll, Mary Elizabeth Ellis, en Wesley Kimmel.

Afbeelding: 'Red One', TMDB

Meer artikelen