Regisseur '47 Ronin' verspilt Netflix's geld aan aandelen en crypto

KKees van den Berg 23 november 2023 14:19

Volgens The New York Times heeft regisseur Carl Erik Rinsch, bekend van '47 Ronin', miljoenen dollars van Netflix gebruikt voor het handelen in aandelen en cryptocurrency in plaats van voor de productie van de sci-fi serie 'Conquest'.

Rinsch handelt met productiegeld

Netflix investeerde miljoenen in regisseur Carl Erik Rinsch om de sci-fi serie 'Conquest' te creëren. In plaats van het geld te gebruiken voor productiedoeleinden, besloot Rinsch echter het geld te investeren in de aandelen- en cryptomarkt. Dit ongewone gebruik van productiegeld roept vragen op over de verantwoordelijkheid en het toezicht bij dergelijke grote producties.

Winst op crypto en luxe uitgaven

Rinsch had meer geluk op de cryptomarkt. Zijn inzet van $4 miljoen op Dogecoin resulteerde in bijna $27 miljoen. Van deze winst spendeerde Rinsch $8.7 miljoen aan luxe auto's en designerproducten. Het feit dat hij zoveel van zijn winst heeft uitgegeven, roept verdere vragen op over zijn financieel beheer, met name in het licht van zijn verantwoordelijkheden ten opzichte van Netflix.

Netflix ontvangt geen afleveringen

Na een investering van meer dan $55 miljoen in de serie van Rinsch, heeft Netflix nog steeds geen afleveringen ontvangen. De woordvoerder van Netflix gaf aan dat ze de serie van Rinsch hebben afgeschreven en dat het duidelijk is dat de regisseur het project waar hij mee had ingestemd, nooit zou voltooien. Dit wijst op ernstige contractbreuk en kan mogelijk leiden tot juridische gevolgen voor Rinsch.

Rinsch en Netflix zijn momenteel betrokken bij een vertrouwelijke arbitrageprocedure. Rinsch beweert dat Netflix hem minstens $14 miljoen aan schadevergoeding verschuldigd is voor contractbreuk. Hoewel de details van deze procedure niet openbaar zijn, geeft het een verdere indicatie van de complexiteit en de mogelijke gevolgen van deze situatie.

Rinsch is vooral bekend van de actiefilm '47 Ronin' uit 2013, waarin Keanu Reeve de hoofdrol speelt. Dit is de enige film die Rinsch tot nu toe heeft geregisseerd, wat misschien wel verklaart waarom hij zich tot de aandelen- en cryptomarkt heeft gewend. Zijn beperkte ervaring in de filmindustrie roept ook vragen op over de oorspronkelijke beslissing van Netflix om zo sterk in hem te investeren.

Meer artikelen