Regisseur 'Godzilla Minus One' hoopt op kans in 'Star Wars'-franchise

KKees van den Berg 4 december 2023 15:01

Takashi Yamazaki, de regisseur van de bejubelde kaiju-film 'Godzilla Minus One', heeft gemeld dat hij graag deel wil uitmaken van de 'Star Wars'-franchise. Daarbij geeft hij aan dat hij een meer Japanse of zelfs Oosterse interpretatie van 'Star Wars' interessant zou vinden.

Yamazaki's interesse in de 'Star Wars' franchise

Takashi Yamazaki heeft aangegeven dat hij hoopt deel uit te kunnen gaan maken van de 'Star Wars'-franchise. Hij vertelde dit in gesprek met Slashfilm, waar hij ook sprak over zijn invloeden en toekomstige ambities. Yamazaki is met name geïnteresseerd in het werken aan een bepaalde Amerikaanse filmfranchise in de toekomst en ziet een meer Japanse, of zelfs Oosterse interpretatie van 'Star Wars' als een interessante uitdaging.

Eerdere filmografie van Yamazaki

Yamazaki heeft ervaring met het brengen van ruimteopera's op film. Eén van zijn vorige credits was een live-actie-adaptatie van Space Battleship Yamato in 2010. Verder heeft hij verschillende bekende intellectuele eigendommen gebaseerd op anime, manga en videogames geregisseerd. Denk hierbij aan films als Doraemon, Parasyte, Dragon Quest en Lupin III, waarbij hij zowel animatie als live-action gebruikte om deze werelden en personages tot leven te brengen op het grote scherm.

Lovende kritieken voor 'Godzilla Minus One'

'Godzilla Minus One' ontving lovende kritieken van de regisseur van 'Rogue One: A Star Wars Story', Gareth Edwards. Edwards, die in 2014 de 'Godzilla'-film maakte voor Warner Bros. en Legendary Pictures, zei dat de film "genoemd moet worden als kandidaat voor de beste Godzilla-film aller tijden". Hij beweerde dat de film representeert wat de franchise zou moeten zijn. Op het moment van schrijven is de film één van de best beoordeelde Godzilla-films ooit met een goedkeuringsrating van 97% op Rotten Tomatoes met 70 beoordelingen.

'Godzilla Minus One' draait momenteel in de bioscopen, waaronder in IMAX. De film brengt een eerbetoon aan het 70-jarig bestaan van de franchise en heeft dus tot dusver zeer positieve reacties ontvangen van zowel critici als kijkers.

Afbeelding: 'Godzilla Minus One', TMDB

Meer artikelen