Regisseur 'Home Alone 2' over cameo Trump

KKees van den Berg 28 december 2023 12:30

De regisseur van Home Alone 2 Chris Columbus onthult waarom hij Donald Trumps cameo in de iconische kerstfilm heeft behouden. Het blijkt dat het publiek tijdens de eerste vertoning van de film juichte toen Trump verscheen, wat hem deed besluiten om de scène te behouden.

Publiek juicht voor Trumps cameo

In een recent interview met Business Insider legde Chris Columbus uit dat hij verrast was door de positieve reactie van het publiek op Trumps cameo en beschreef het als 'heel vreemd'. Columbus zei tegen zijn editor: 'Laat hem in de film, het is een moment voor het publiek.'

De rol van het Plaza Hotel

Columbus legde uit dat Trump betrokken raakte bij de film toen de crew het Plaza Hotel benaderde - dat op dat moment eigendom was van Trump - om toestemming te vragen om daar te filmen. Ze wilden in de lobby van het hotel filmen, want ze konden geen geluidsstudio nabouwen. Trump stemde toe en ze betaalden de vergoeding, maar hij stelde ook de voorwaarde dat hij in de film zou verschijnen als ze het Plaza wilden gebruiken.

Dit was niet de eerste keer dat Trump zijn eigendom van het Plaza Hotel had gebruikt om een kleine filmcameo te krijgen. Hij had al eerder een kleine rol in de film Scent of a Woman uit 1992, maar die scène haalde de uiteindelijke film niet. Matt Damon, die in Scent of a Woman naast Al Pacino speelde, vertelde The Hollywood Reporter in 2017 dat ze 'een beetje tijd moesten verspillen' met het filmen van Trump zodat ze de vergunning konden krijgen.

Afbeelding: 'Home Alone 2: Lost in New York', TMDB

Meer artikelen