Regisseur Todd Haynes over 'May December' met Natalie Portman en Julianne Moore

DDavid Meijer 20 december 2023 14:22

Todd Haynes bespreekt tegenover Oregon Public Broadcasting zijn nieuwste film 'May December', met in de hoofdrollen Natalie Portman en Julianne Moore. De film die in nederland in de bioscoop draait en in Amerika al op Netflix te zien is, is een fictieve weergave van een schandaal uit de jaren 90.

Todd Haynes en zijn nieuwe film 'May December'

Todd Haynes heeft een reeks indrukwekkende films op zijn naam staan, waaronder 'Safe', 'Velvet Goldmine', 'I’m Not Here' en 'Far From Heaven'. Zijn meest recente werk, 'May December', is onlangs in première gegaan op het Filmfestival van Cannes en is nu te zien in de bioscoop (en later op Netflix). Deze film is een geromantiseerde versie van een waargebeurd schandaal dat zich in de jaren 90 in de buurt van Seattle heeft afgespeeld.

De plot van 'May December' is zowel provocerend als intrigerend. Julianne Moore speelt een vrouw die naar de gevangenis is gestuurd voor het seksueel misbruiken van een jongen op de middelbare school. Dit neemt een onverwachte wending wanneer ze uiteindelijk trouwt met het slachtoffer en samen kinderen krijgt. De film concentreert zich echter niet op het verleden, maar speelt zich 20 jaar later af. Een actrice, gespeeld door Natalie Portman, brengt tijd door met het gezin om zich voor te bereiden op haar rol in een aankomende film, waarin ze het personage van Moore zal vertolken.

Haynes over het maken van de film

In een recent gesprek met 'Think Out Loud' van OPB (zie bron), deelde Haynes zijn ervaringen met het maken van de film. Hij sprak onder meer over het plezier van het werken met Julianne Moore voor de vijfde keer en het proces van het oppakken van het script in het midden van de COVID-19-pandemie. Haynes benadrukte dat zowel Moore als Portman buitengewone actrices zijn, en het was voor hem een bijzondere ervaring om met beide vrouwen te werken aan deze film.

Meer artikelen