Regisseur van 'Barbie' neemt grote nieuwe uitdaging aan

RRoos Verhoeven 15 december 2023 08:46

Na het enorme succes van haar film 'Barbie' neemt regisseur Greta Gerwig een nieuwe uitdaging aan als jurypresident op het prestigieuze Cannes Filmfestival. Gerwig is de jongste jurypresident sinds Sofia Loren en kijkt uit naar het ontdekken van nieuwe films en verhalen op het festival.

'Barbie' maakt indruk op Cannes

Het succes van Gerwigs 'Barbie' is moeilijk te negeren. De film heeft na de release in 2023 niet alleen veel aandacht gekregen in de vorm van meerdere Golden Globe-nominaties, maar heeft ook de aandacht getrokken van de organisatie van het Cannes Filmfestival. In een verklaring roemde de organisatie Gerwig als een 'heldin van onze tijd' die de status quo in de filmindustrie heeft doorbroken.

Gerwig heeft haar enthousiasme en eer over haar benoeming als jurypresident uitgesproken. Ze kijkt uit naar het ontdekken van de films en verhalen die filmmakers voor het publiek hebben voorbereid. Voor Gerwig die zichzelf als een cinefiel beschouwt is het Cannes Filmfestival altijd de plaats geweest waar ze kan ontdekken hoe universeel filmtaal kan zijn.

Gerwig maakt geschiedenis in Cannes

De benoeming van Gerwig is opmerkelijk. Op 40-jarige leeftijd is ze de jongste jurypresident sinds de iconische actrice Sofia Loren de rol in 1966 op 31-jarige leeftijd op zich nam. Bovendien is ze pas de tweede vrouwelijke regisseur die deze prestigieuze titel in Cannes behaalt. De eerste was Jane Campion, de maker van 'The Power of the Dog'.

Meer artikelen