Release '28 Years Later' gepland in de zomer van 2025

DDavid Meijer 12 mei 2024 11:15

'28 Years Later', het derde deel van Danny Boyle's 28-franchise, zal in de zomer van 2025 uitkomen, zo heeft Sony Pictures aangekondigd. De film wordt geregisseerd door Boyle, met een script van Alex Garland.

Derde deel in 28-franchise

Het derde deel van de populaire 28-franchise, '28 Years Later', wordt geregisseerd door Danny Boyle en geschreven door Alex Garland. Deze film zal een vervolg zijn op de eerdere films uit de serie, '28 Days Later' en '28 Weeks Later', die respectievelijk in 2002 en 2007 zijn uitgebracht. Eerder dit jaar was er al nieuws dat Boyle en Garland hopen met deze aflevering een nieuwe trilogie te starten.

Danny Boyle en Alex Garland nemen niet alleen de regie en het script voor hun rekening, maar zullen ook als producenten fungeren voor '28 Years Later'. Ook Andrew Macdonald en Peter Rice, die deel uitmaakten van het originele productieteam, zijn weer van de partij. Bernie Bellew voegt zich ook bij het team. En laatste maar zeker niet de minste, Cillian Murphy, de hoofdrolspeler uit de originele film, keert ook terug, maar dit keer als uitvoerend producent.

Cillian Murphy, destijds een tamelijk onbekende acteur, speelde in de originele film '28 Days Later' de rol van een fietskoerier die ontwaakte uit een coma. Hij ontdekt dat de wereld is overspoeld door een dodelijk virus dat mensen verandert in woeste moordenaars. Het succes van de film heeft de carrière van Murphy aanzienlijk versneld.

Impact van de originele film

De originele film, '28 Days Later', was niet alleen een verrassend succes in de box-office, maar heeft ook een significante invloed gehad op het genre van de zombiehorror. Deze film heeft het genre nieuw leven ingeblazen en heeft de weg vrijgemaakt voor twee decennia aan apocalyptische, hersenetende horrorfilms, zoals 'World War Z', 'Zombieland', 'The Walking Dead', en Zack Snyder’s 'Dawn of the Dead' en 'Army of the Dead'.

Releasedatum vastgesteld

Hoewel er nog weinig bekend is over de plot van '28 Years Later', weten we wel al dat de film op 20 juni 2025 in de bioscoop zal worden uitgebracht in de Verenigde Staten. Voor Nederland betekent dit dat de film hier waarschijnlijk op 21 juni uit zal gaan komen.

Meer artikelen